Teodor Atanasiu si fiul ministrului Apararii, audiati la DNA

Joi, 16 August 2012, ora 12:37
7745 citiri
Teodor Atanasiu si fiul ministrului Apararii, audiati la DNA

Fostul ministru al Apararii Teodor Atanasiu si fiul actualului ministru, Corneliu Dobritoiu, Dumitru Samson, au fost audiati, in cadrul unui dosar de coruptie, la DNA Cluj.

Potrivit Romania TV, cei doi sunt banuiti ca si-au folosit influenta pentru a frauda referendumul pentru demiterea lui Traian Basescu. Acuzatiile mai sunt legate de folosirea de bani negri in scopuri electorale si legaturi cu lumea interlopa.

In cazul in care procurorii decid ca exista suficiente probe impotriva lui Teodor Atanasiu, retinerea nu poate fi decisa fara avizul Parlamentului.

Potrivit Adevarul, cei doi ar fi primit citatii sa se prezinte la DNA Cluj inca de miercuri si sa dea explicatii in legatura cu referendumul. Nu s-a luat masura retinerii sau a arestarii, audierile incepand la ora 12.00.

Reactia lui Atanasiu

Teodor Atanasiu a ironizat acuzatiile de frauda la referendum care il vizeaza, precizand, la iesirea de la sediul DNA Cluj, ca "o fi vorba de-o plangere ca sa demonstreze ce spun cancelarului Germaniei si ambasadorului SUA".

Dupa ce a fost audiat de procurori aproximativ o ora, presedintele PNL Alba le-a spus jurnalistilor ca este invinuit ca a "folosit mijloace banesti si autoturisme de diverse dimensiuni pentru a aduce oameni la vot si a influenta rezultatul referendumului si a influenta nefast caderea Romaniei".

"Eu cred c-o fi vorba de o plangere ca sa demonstreze ceea ce spun ambasadorul Americii, cancelarul Germaniei si Traian Basescu, si anume ca nu 7,5 milioane de oameni au vrut suspendarea lui Basescu. Ca alegatorii au fost cumparati de USL si ca de fapt Basescu este un politician foarte iubit si toata lumea il vrea", a continuat fostul ministru, in acelasi ton ironic.

Intrebat ce alte persoane sunt cercetate in acest dosar, el a raspuns ca nu are astfel de informatii.

Cine este Dumitru Samson?

Fiul vitreg al ministrului Apararii, Dumitru Samson, a mai fost cercetat de DNA in anul 2008 si ulterior trimis in judecata pentru complicitate la fals intelectual si complicitate la abuz in serviciu contra intereselor publice.

Potrivit unei anchete realizate de DNA in toamna anului 2008, Dumitru Samson a fost implicat intr-un dosar care a prejudiciat statul cu aproximativ 1,5 milioane de euro, scrie Adevarul.

Procesul in care Dumitru Samson este judecat pentru complicitate la fals intelectual si abuz in serviciu contra intereselor publice se afla pe rolul Judecatoriei sectorului 1 de aproape patru ani. In ultimul an, avocatii celor inculpati au incercat tergiversarea procesului, iar urmatorul termen a fost fixat pentru data de 7 septembrie.

Dobritoiu la Cotroceni

Ministrul Apararii, Corneliu Dobritoiu, a fost, miercuri, la Palatul Cotroceni, pentru o intalnire cu presedintele interimar Crin Antonescu. Intrebat de catre jurnalisti ce a discutat cu seful Apararii, Antonescu a raspuns, in cadrul unei conferinte de presa, ca a discutat despre "aspecte legate de activitatea ministerului".

"Cu dl Dobritoriu am discutat probleme care tin de ministerul Apararii, de manifestarile de la Constanta, de starea militarului ranit azi (miercuri - n.red)", a precizat presedintele interimar.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#fiu Dobritoiu DNA, #Teodor Atanasiu DNA, #ancheta Dobritoiu Atanasiu , #DNA