Un deputat PSD de Teleorman si cumnatul lui Dragnea, urmariti penal: Evaziune de 1 milion de euro

Joi, 25 Septembrie 2014, ora 17:02
4208 citiri
Un deputat PSD de Teleorman si cumnatul lui Dragnea, urmariti penal: Evaziune de 1 milion de euro
Foto: agentia.org

DNA a dispus inceperea urmaririi penale pe numele deputatului PSD de Teleorman Adrian Simionescu (foto) si a doi oameni de afaceri, intr-un dosar in care parlamentarul este acuzat de doua infractiuni, printre care si complicitate la evaziune fiscala.

In acelasi dosar mai sunt urmariti penal Marian Fiscuci, administratorul firmei SC PROINVEST SRL, acuzat de evaziune fiscala, si Florinel Martinas, administratorul unei societati comerciale, acuzat de complicitate la evaziune fiscala, se precizeaza intr-un comunicat remis presei de DNA.

Procurorii spun ca in perioada 2012 - 2014, Marian Fiscuci a achizitionat a achizitionat din spatiul intracomunitar utilaje agricole de la firme consacrate in domeniu pe care le-a livrat unor firme romanesti, in lantul economico-financiar fiind introdusa o "veriga fictiva", respectiv o firma bulgareasca.

Utilajele erau achizitionate din strainatate si transportate, apoi depozitate la sediul SC PROINVEST S.R.L..

"Daca la momentul aducerii utilajelor agricole in Romania, fiind vorba de achizitiile intracomunitare, s-ar fi procedat direct la revanzarea acestora catre firmele romanesti - destinatarii finali, tranzactia comerciala ar fi fost generatoare a obligatiei de plata a TVA", se arata in comunicatul citat.

"Tranzactiile realizate cu firma din Bulgaria nu aveau un scop economic real, fiind efectuate exclusiv pentru a crea o aparenta de legalitate si a beneficia de regimul de scutire de TVA aplicabil operatiunilor intracomunitare", sustin procurorii.

Un deputat PSD ar fi implicat intr-un caz de evaziune de un milion de euro

In ceea ce il priveste pe deputatul Adrian Simionescu, acesta "a controlat intreaga activitate comerciala a doua societati comerciale", sustin procurorii, el fiind "atat factorul decizional in respectivele societati comerciale, cat si administratorul 'de facto', realizand atributiile specifice administratorului", lucru interzis de lege.

Pana la acest moment al urmaririi penale, s-a stabilit ca, in intervalul 2012 - 2014, valoarea utilajelor (bunurilor) - simulat ca fiind livrate intracomunitar este de 20.854.508 lei.

Procurorii au stabilit ca prin simularea livrarilor intracomunitare de bunuri bugetul statului a fost prejudiciat cu suma de 5.005.082 lei, reprezentand TVA de plata, administratorul societatii in toata aceasta perioada fiind Marian Fiscuci.

Conform relatarilor din mass-media, toti cei trei inculpati in acest dosar sunt apropiati ai vicepremierului Liviu Dragnea, iar Florinel Marinas este cumnatul vicepremierului PSD.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#deputat Adrian SImionescu urmarit penal, #cumnat Dragnea urmarit penal , #DNA