Conducerea CJ Valcea, urmarita penal pentru abuz in serviciu si abuz de incredere

Marti, 23 Februarie 2016, ora 17:55
2993 citiri
Conducerea CJ Valcea, urmarita penal pentru abuz in serviciu si abuz de incredere
Foto: Arhiva Ziare.com

Mai multe persoane din conducerea Consiliului Judetean Valcea, in frunte cu presedintele interimar Gheorghe Pasat, sunt urmarite penal pentru infractiuni de coruptie. In acelasi dosar, DNA a retinut si urmeaza sa propuna instantei pentru arestare preventiva pe directorul financiar al unei societati comerciale.

Este vorba despre Daniela Densorean, care este acuzata de fals in inscrisuri sub semnatura privata, complicitate la abuz in serviciu, abuz de incredere prin fraudarea creditorilor, instigare la spalare de bani si folosirea, cu rea-credinta, de bunuri sau a creditului de care se bucura societatea, intr-un scop contrar intereselor acesteia. Si administratorul societatii comerciale, Claudiu Mititelu, este urmarit penal in acelasi dosar.

Din conducerea CJ Valcea au mai fost pusi sub urmarire penala doi directori generali, secretarul, seful serviciului Buget si un consilier juridic, se arata intr-un comunicat al DNA.

Procurorii DNA spun ca in perioada octombrie 2015 - ianuarie 2016, "inculpata Densorean Daniela si suspectul Mititelu Claudiu-Marian, in calitate de reprezentanti ai unei societati comerciale, in intelegere cu persoane cu functii de conducere si functionari publici din cadrul Consiliului Judetean Valcea, au initiat un mecanism fraudulos prin care sa evite executarea silita a conturilor firmei de catre creditori".

Societatea comerciala avea in derulare un contract incheiat cu Consiliul Judetean Valcea. In luna decembrie 2015, cei doi reprezentanti ai societatii "au incheiat in fals cu o societate comerciala din Turcia, un contract prin care ar fi cesionat cu titlu gratuit dreptul de creanta cu garantiile si accesoriile acestuia, provenite din contractul mentionat mai sus".

"De asemenea, in aceeasi perioada, cele doua persoane au mai intocmit si o notificare prin care societatea cesionara ar fi solicitat Consiliului Judetean Valcea sa achite sumele datorate intr-un anumit cont deschis la o unitate bancara", se mai arata in comunicatul DNA.

In baza documentelor false, ceilalti suspecti, reprezentanti ai Consiliului Judetean Valcea, prin indeplinirea defectuoasa a atributiilor de serviciu si incalcarea prevederilor contractuale, au incheiat un act aditional la contractul de servicii, iar Consiliul Judetean Valcea a achitat, in mod nejustificat, suma totala de 150.571,69 lei (inclusiv TVA) reprezentand transa de plata trimestriala aferenta contractului de servicii in contul de trezorerie al societatii cesionare.

"Acest lucru a avut drept consecinta, pe de o parte, evitarea incasarii in conturile poprite ale firmei reprezentate de inculpata Densorean Daniela si suspectul Mititelu Claudiu-Marian, a sumei de 150.571,69 lei si, pe de alta parte, neincasarea de catre ANAF a sumelor cuvenite", se mai arata in comunicatul DNA.

De asemenea, la data de 21 ianuarie 2016, cei doi reprezentanti ai societatii comerciale "au determinat o persoana din conducerea firmei turcesti sa ridice in numerar si sa transfere in conturile unor persoane fizice si juridice, sume de bani (in total 150.571,69 lei) cu titlu de: plata drepturilor salariale ale unor angajati si plata unor furnizori si prestatori servicii", sustin procurorii anticoruptie.

Daniela Densorean a fost retinuta si urmeaza sa fie prezentata marti in fata judecatorilor Tribunalului Iasi cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#conducerea Consiliului Judetean Valcea DNA, #presedinte CJ Valcea urmarit penal , #DNA