Ziare.com

Cristian Poteras, audiat la DNA

Joi, 15 Iulie 2010, ora 12:59

   

Cristian Poteras, audiat la DNA
Primarul Sectorului 6, Cristian Poteras, s-a prezentat joi la sediul Directiei Nationale Anticoruptie, pentru un dosar in care procurorii anticoruptie au dispus inceperea urmaririi penale, in octombrie 2009.

Acesta a iesit dupa aproximativ o ora, din sediul DNA, spunand ca a venit pentru a ii ajuta pe procurorii anticoruptie cu locuri de parcare.

Cu toate acestea, edilul Sectorului 6 a venit insotit de un avocat. Poteras a evitat sa raspunda jurnalistilor la intrebarile legate de dosarul privind retrocedarile.

Surse judiciare au declarat ca primarul a venit in calitate de invinuit in dosarul privind retrocedarea unor terenuri din Bucuresti.

Potrivit rezolutiei din 28 octombrie 2009, DNA a inceput urmarirea penala pe numele primarului sectorului 6, Cristian Constantin Poteras, Gheorghe Floricica, secretar, si in cazul altor patru functionari publici, membri ai subcomisiei de aplicare a legii fondului funciar, Stefan Preda, Dumitru Vultur, Daniel Moise si Petre Boncea.

Procurorii arata, in rezolutia de incepere a urmaririi penale, ca, in date de 9 ianuarie 2006, 6 iunie 2006 si 20 iulie 2006 "ignorandu-si atributiile conferite de lege, dupa o analiza superficiala netemeinica, au propus validarea cererilor de reconstituire a dreptului de proprietate a lui Cezar Capatana, Serban Alexandru Gheorghe Capatana, Anica Cristea, Gheorghe Nica, Steliana Radulea, Elena Nafornita si Gheorghe Jianu, pentru suprafata totala de 59.655,52 mp teren intravilan".

Astfel, au fost reconstituite drepturi de proprietate pentru suprafata de 39.998, 23 mp, compusa din patru loturi situate in zona incadrata de Splaiul Independentei si Calea Plevnei, respectiv o sectiune din imobilul nr 332A de pe Splaiul Independetei.

De asemenea, a mai fost dat un teren de 2251,24 mp pe Bulevardul Iuliu Maniu nr 11B si 2740,76 mp langa Stadionul Giulesti.

O alta suprafata 2097,82 mp a fost predata pe Splaiul Independentei nr 332A. Tot pe Splaiul Independentei a mai fost retrocedat ilegal un teren de 1909,48 mp si alti 1054,70 mp pe strada Lt.Av.Gheorghe Caranda, se arata in rezolutia DNA de incepere a urmaririi penale.

Comisia de aplicare a legii fondului funciar a mai retrocedat un teren de 3053,68 mp pe strada Valea Oltului, unul tot in cartierul Drumul Taberei, de 1522,75 mp, si altul de 5044,86 mp pe Strada Sibiu, reprezentand o parte din parcul Favorit.

Persoanele care au primit, in realitate, aceste terenuri necuvenite sunt Fabian Schwartzenberg, Lucian Viorel Grecu,Valeriu Pandor si Marian Jean Capatana, sustin procurorii.

Procurorii au dispus inceperea urmaririi penale si pe numele sefului Serviciului Cadastru Date Urbane si Fond Funciar, Cristina Popescu si pe cel al Dorinei Piftor, consilieri in Primaria Sectorului 6, pentru complicitate la abuz in serviciu.

Citeste mai multe despre Cristian Poteras DNA audieri DNA
Sursa: rNews

Articol citit de 2005 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

acesta este doar varful aisbergului

ce zice leana ce zice nu stiu dar videnel se perpeleste mai tare ca si asfaltangii si multi altii
poat ese nimereste o cerectare si la 3 si la 2 si la 1 si la 4 si la 5 si paote ii si aresteaza
mai grav e cu repunerea in drepturi a cetatenilor corecti si a celor inselati

 

acolo tare imi e ca unele pagube sunt definitive

in sens ca nu se mai pot recupera

ce fata de porc are

merita taiat putin pe gat cu briceagul

 

Prietene,....

......să-l tăiem amandoi.Că merită.

Lichidați sccursurile și ciuma portocalie.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor