Criteriile de evaluare pentru candidatii la sefia PICCJ si DNA

Luni, 17 Septembrie 2012, ora 23:14
1712 citiri
Criteriile de evaluare pentru candidatii la sefia PICCJ si DNA
Foto: Looms

Ministerul Justitiei incepe marti procedurile de selectie a procurorilor pentru propunerile de numire in functiile de procuror general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie, care vor dura pana pe 4 octombrie.

Potrivit anuntului publicat de Ministerul Justitiei luni. selectia se desfasoara in conditiile prevazute de art. 54 alin. (1) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, in acest scop fiind intocmite Standardele de organizare si desfasurare a selectiei procurorilor in vederea efectuarii propunerilor de numire in functiile de conducere prevazute de art. 54, alin. (1) din Legea nr. 303/2004 si Standardele de evaluarea interviului sustinut pentru selectia procurorilor in vederea efectuarii propunerilor de numire in functiile de conducere prevazute de art. 54 alin. (1) din Legea nr. 303/2004, anexate prezentului anunt.

Cererile de inscriere, pentru una sau pentru ambele functii de conducere, insotite de celelalte inscrisuri mentionate in prezentul anunt vor fi depuse personal, pana la data de 24 septembrie, inclusiv, la Cabinetul ministrului justitiei, se mai arata in anuntul MJ.

Cererile de inscriere vor fi insotite de dovada indeplinirii conditiilor de vechime prevazute de lege; declaratiile prevazute de art. 54 alin. (2) raportat la art. 48 alin. (11) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare; un curriculum vitae al procurorului, conform modelului comun european prevazut in anexa H.G. nr. 1021/2004; minim 10 lucrari intocmite de procuror in compartimentele in care si-a desfasurat activitatea; ultimul raport de evaluare a activitatii profesionale a procurorului participant la selectie; orice alte inscrisuri relevante.

Pana la data de 1 octombrie, procurorii participanti vor depune si un proiect privind exercitarea atributiilor specifice functiei de conducere pentru care participa la selectie, care se depune personal la Cabinetul ministrului justitiei, atat pe suport hartie, cat si in format electronic, pe suport specific. Proiectul se va incadra intr-o limita de 30 pagini, iar anexele nu vor putea depasi 10 pagini.

Lista procurorilor care indeplinesc conditiile legale de participare la selectie, cu mentionarea celor care au optat pentru ambele functii de conducere, lista cererilor respinse, cu indicarea motivului respingerii (nedepunerea inscrisurilor, neindeplinirea conditiei de vechime, etc.), precum si programarea interviurilor se vor afisa la sediul Ministerului Justitiei si se vor publica pe pagina Internet a acestuia, la data de 25 septembrie.

Procurorii participanti la selectie vor sustine, in perioada 2-3 octombrie, un interviu.

Rezultatele selectiei se vor afisa la sediul Ministerului Justitiei si se vor publica pe pagina Internet a acestuia, pe 4 octombrie.

Calendarul aprobat va putea suferi modificari in functie de numarul procurorilor inscrisi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#DNA PICCJ justitie evaluare, #DNA criterii evaluare, #DNA Ministerul Justitie sefi , #DNA