CSM a incuviintat arestarea procurorului bucurestean acuzat de luare de mita

Luni, 25 Mai 2015, ora 13:57
2995 citiri
CSM a incuviintat arestarea procurorului bucurestean acuzat de luare de mita
Foto: Arhiva / B1TV

Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a incuviintat, luni, luarea masurii arestului la domiciliu si a masurii arestarii preventive fata de magistratul Crisu Stefan, procuror in cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti.

Hotararea vine ca urmare a solicitarii adresate de DNA in acest sens, se precizeaza intr-un comunicat remis presei, Stefan Crisu urmand sa fie prezentat, luni, in fata instantei cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Procurorii DNA au emis mandatul de retinere pe numele lui Stefan Crisu in noaptea de duminica spre luni, la ora 2:00, acuzandu-l de savarsirea infractiunii de trafic de influenta, informeaza DNA.

Pentru retinerea procurorului nu a fost nevoie de avizul CSM, deoarece el a fost prins in flagrant, iar legea prevede ca in acest caz poate fi retinut direct.

Intr-un comunicat remis, luni, presei de DNA se precizeaza ca incepand cu luna martie 2013, Stefan Crisu, procuror in cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, "a pretins, in mod direct, un telefon mobil marca Samsung Galaxy, iar ulterior a pretins, in mod direct si prin intermediar, de la o persoana (denuntatoare in prezenta cauza), suma de 3.000 de euro si a primit un telefon mobil marca Samsung Galaxy (in valoare de 600 de euro) ".

Mita ar fi fost ceruta "in schimbul promisiunii de a interveni pe langa procurorii competenti din cadrul DIICOT ce aveau in instrumentare un dosar penal in care fusesera dispuse masuri de ridicare, in cursul derularii unei perchezitii domiciliare, asupra unui bun (autoturism marca Mercedes Tip CLS 350), in vederea restituirii acestuia", sustin procurorii.

"Ulterior, dupa solicitari repetate formulate telefonic sau in diferite cercuri de persoane, direct sau prin intermediar, in data de 24.05.2015, procurorul Crisu Stefan a primit de la persoana denuntatoare, in contul 'datoriei' de 3.000 de euro pretinse anterior, un telefon mobil marca Samsung Galaxy model S6 - Edge (in valoare de aproximativ 1.000 de euro) si diferenta valorica in echivalent banesc (in cuantum de 2.000 de euro), pretinsa incepand cu anul 2013 pana in prezent", se mai arata in comunicatul DNA.

Duminica seara, Stefan Crisu a fost prins in flagrant de procurorii DNA in timp ce primea banii si telefonul.

Procurorul bucurestean prins in flagrant cand lua mita a fost retinut

In cauza procurorii beneficiaza de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#procuror Stefan Crisu arestare CSM, #procuror Stefan Crisu retinut DNA , #DNA