CSM ii apara reputatia lui Papici, Cazanciuc il apara pe Nitu

Marti, 08 Octombrie 2013, ora 15:39
2858 citiri
CSM ii apara reputatia lui Papici, Cazanciuc il apara pe Nitu
Foto: Ziare.com

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a aprobat, marti, raportul Inspectiei Judiciare potrivit caruia acuzatiile premierului Victor Ponta la adresa procurorului Lucian Papici au afectat reputatia profesionala si imaginea publica a acestuia.

Inspectia Judiciara il acuza pe Ponta ca a adus atingere separatiei puterilor in stat si prestigiului justitiei

Totodata, plenul CSM a decis sa sesizeze Inspectia Judiciara cu privire la declaratiile facute in ultimele zile de politicieni in legatura cu dosarele politice care ar fi fost instrumentate de procurori.

CSM discuta cazul Papici

La finalul sedintei, ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, a fost asaltat de jurnalisti cu intrebari referitoare la inlaturarea lui Lucian Papici din fruntea Sectiei I a DNA.

M-am consultat din decenta cu Kovesi

El a spus ca este atributia procurorului general Tiberiu Nitu sa ia decizia de incetare a delegatiei pe functie a unui procuror, dar nu a putut sa invoce un motiv care sa il fi determinat pe acesta sa ia o asemenea decizie.

"Este atributul procurorului general de a inceta o delegare (...) Nu cred ca domnul Nitu stia cand finalizeaza domnul Papici dosarul referendumului. Fiecare si-a exercitat prerogativele legale", a spus ministrul.

Robert Cazanciuc a sustinut ca s-a consultat cu seful DNA, Laura Codruta Kovesi, cu privire la noile nominalizari in fruntea sectiei I a DNA, si a dezvaluit ca aceasta ar fi propus ca Mariana Alexandru si Lucian Papici sa faca rocada.

"Ne-am consultat bineinteles cand am facut aceste propuneri (...) A avut alte nume - Alexandru si Papici", a declarat Robert Cazanciuc, precizand ca a refuzat sa ii mentina pe cei doi pentru ca sotul Marianei Alexandru a fost propus sa preia sefia Sectiei Parchetului Militar si "nu putem sa avem din 4 functii de conducere 2 sot-sotie".

Ministrul Justitiei nu a explicat de ce a refuzat sa il nominalizeze pe Lucian Papici ca adjunct al sectiei I a DNA, in schimb a reamintit ca acesta a avut doua mandate succesive in calitate de sef al sectiei respective, asa ca a considerat ca "trebuie sa le dam si altora sansa de a ocupa functii de conducere".

"Nu cred ca e decent sa te agati de functii de conducere", i-a transmis el procurorului Papici.

Intrebat care a fost reactia sefului DNA, Cazanciuc a replicat: "A adus arugmente pro si contra pentru cele 2 propuneri formulate de mine (Iuliana Bendeac si Viorel Cerbu, n.red.), dar si-a mentinut cele doua propuneri".

In opinia ministrului, regulamentul DNA a fost respectat. De altfel, Robert Cazanciuc a spus ca este atributul sau sa faca propuneri pentru sefiile sectiilor din DNA si a subliniat ca s-a consultat doar "din decenta" cu Laura Codruta Kovesi.

"Nu se pune problema sa nu gasim o formula functionala la DNA. Din activitatea celor doi procurori nu avem nicunn fel de emotii ca ar putea gestiona lupta impotrva coruptiei", s-a aratat increzator ministrul Justitiei.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#CSM reputatie Papici, #Cazanciuc DNA , #DNA
Comentarii
Poza guvernarea ineptocrata
guvernarea ineptocrata
rank 5
Kazanciuk îl apără pe Nițu. Păi ce să facă dacă-s doi Grăjdani?
Poza marin123
marin123
rank 5