Cu familia la DNA: Un senator PSD, sotia si fiica, urmariti penal

Joi, 23 Aprilie 2015, ora 17:55
3798 citiri
Cu familia la DNA: Un senator PSD, sotia si fiica, urmariti penal

Procurorii DNA au inceput joi urmarirea penala fata de senatorul PSD Alexandru Cordos, sotia sa, Lucia Mihaiela, si fiica lor, Alexandra Andreea.

Mihaiela Cordos, care lucreaza la departamentul de Resurse Umane al Spitalului Judetean Cluj, este suspectata ca a cerut bani de la mai multe persoane pentru a le ajuta sa se angajeze in diverse institutii publice, iar in toata povestea sunt implicati inclusiv sotul si fiica ei.

Astfel, Mihaiela Cordos este acum cercetata pentru 26 de infractiuni de trafic de influenta, senatorul este acuzat de complicitate la trafic de influenta, iar fiica lor este anchetata pentru aceeasi infractiune, potrivit unui comunicat al DNA.

Perchezitii DNA la Spitalul Judetean Cluj: Un senator PSD si sotia, vizati de acuzatii grave (surse) Update

"In intervalul noiembrie 2014 - prezent, suspecta Cordos Mihaiela Lucia a pretins de la mai multe persoane foloase materiale necuvenite cuprinse intre 1.000 - 10.000 lei, pentru ca, prin influenta pe care ea si sotul sau, Alexandru Cordos, o aveau asupra persoanelor cu functii de conducere din cadrul Spitalului Clinic Judetean Cluj, Inspectoratului Scolar Judetean Cluj si a altor institutii publice, sa obtina cumparatorilor de influenta posturi/locuri de munca cum ar fi cele de: profesor suplinitor, infirmier, asistent medical, juristconsult etc.", arata procurorii anticoruptie in documentul citat.

Si-a implicat si fiica

DNA sustine ca Mihaiela Cordos a fost sustinuta in activitatea infractionala, in perioada ianuarie-aprilie, si de fiica ei, "care cunostea faptul ca mama sa primea foloase necuvenite pentru a-si trafica influenta pe langa diferite persoane din institutiile mai sus amintite".

Mai exact, Alexandra Cordos, la solicitatea mamei sale, a mers pe 24 ianuarie la locul de munca al unei persoane pentru a-i da "subiectele pentru proba orala a unui concurs pentru ocuparea unui post de asistent medical in cadrul Spitalului Clinic Judetean Cluj".

"In alte doua randuri, suspecta Andreea Alexandra Cordos a inapoiat unor persoane o parte din banii pe care mama sa ii primise pentru a-si trafica influenta pe langa membrii comisiilor de examinare din cadrul Spitalului Clinic Judetean Cluj", au adaugat anchetatorii, precizand ca si alte persoane au fost puse sub urmarire penala in acest dosar.

Un senator PSD i-a cerut fiicei lui sa inapoieze mita, dupa ce a aflat de ancheta DNA

Procurorii DNA au facut, joi dimineata, perchezitii la Spitalul Judetean Cluj, de unde au ridicat mai multe documente. Ulterior, cei trei membri ai familiei Cordos au fost audiati la sediul DNA Cluj, unde li s-au adus la cunostina acuzatiile.

D.T.

Grindeanu, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timișoara: ”Două zile ne mai despart de aderarea la Schengen”
Grindeanu, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timișoara: ”Două zile ne mai despart de aderarea la Schengen”
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat că deschiderea noului terminal al Aeroportului Internaţional Timişoara este dovada că România ştie să materializeze proiecte concrete...
Tehnica averii deținute pe firmă. Cîrstoiu are apartamente, un penthouse și bolizi de lux, pe lângă bunurile declarate
Tehnica averii deținute pe firmă. Cîrstoiu are apartamente, un penthouse și bolizi de lux, pe lângă bunurile declarate
Medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul susținut de PNL și PSD în lupta pentru Primăria Capitalei, deține mai multe bunuri decât cele care apar în declarația de avere, însă acestea sunt...
#senator PSD sotie fiica urmariti penala, #senator PSD sotie fiica DNA, #Alexandru Cordos sotie fiica , #DNA