Cumnatul si fosta firma a lui Sapunaru, urmariti penal de DNA pentru fals intelectual

Vineri, 30 August 2013, ora 19:59
1691 citiri
Cumnatul si fosta firma a lui Sapunaru, urmariti penal de DNA pentru fals intelectual

Cumnatul deputatului PNL Nini Sapunaru, Daniel Modreanu, si firma la care liberalul a detinut 49,5 la suta din actiuni, Euro Proiect SRL Focsani, sunt urmariti penal de Directia Nationala Anticorupte Iasi pentru fals intelectual.

"Serviciul Teritorial Iasi a inceput urmarirea penala fata de S.C. Euro Proiect SRL Focsani si a numitului Modreanu Dorinel, administratorul acesteia, in sarcina carora s-au retinut infractiunile de fals intelectual, complicitate la tentativa de folosire sau prezentare de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunitatilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori in numele lor si complicitate la tentativa de inselaciune", transmite DNA, potrivit Realitatea Tv, care citeaza Mediafax.

Nini Sapunaru, in atentia DNA de mai bine de un an - Cum a incercat sa scape

In dosarul in care Modreanu si Euro Proiect sunt acuzati de folosire a documentelor false pentru obtinerea de fonduri europene sunt cercetate noua persoane fizice si una juridica.

De asemenea, s-a transmis ca Nini Sapunaru nu are nicio calitate in dosar, acesta declarand, sambata, ca nu mai are nicio legatura cu firma Euro Proiect SRL. Totodata, deputatul a spus ca nu a mai fost implicat in activitatea de management a firmei.

Sapunaru a lichidat "din prudenta" legaturile cu firma penala: Era singurul meu venit

In declaratia sa de avere, insa, Nini Sapunaru a mentionat, pe 13 iunie 2013, ca detine 49,5% din firma SC Euro Proiect SRL din Focsani. DNA Iasi acheteaza de mai bine de un an mai multe contracte incheiate cu statul de firma respectiva, la care insa deputatul PNL nu mai detine actiuni din luna iulie.

Euro Proiect SRL a incheiat 41 de contracte cu diverse institutii de stat, prin metoda achizitiei directe, fara licitatie publica. Administratoru firmei este cumnatul lui Sapunaru, Daniel Modreanu.

PNL l-a propus pe Nini Sapunaru premierului Victor Ponta, pentru functia de ministru al Transporturilor, insa sefu Executivului a ales cea de-a doua propunere - europarlamentarul PNL Ramona Manescu - pentru a ocupa acest post.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#cumnat Nini Sapunaru DNA, #Euro Proiect DNA, #firma Nini Sapunaru DNA, #cumnat Sapunaru urmarit penal, #cumnat Sapunaru fals intelectual , #DNA