Dan Andronic, retinut de DNA

Joi, 10 Decembrie 2015, ora 07:09
15365 citiri
Dan Andronic, retinut de DNA
Foto: Arhiva Ziare.com

Jurnalistul Dan Andronic a fost retinut miercuri noapte de procurorii DNA. El este actionar majoritar la publicatiile Evenimentul Zilei si Capital si director editorial la EVZ.

Andronic a fost scos cu catuse la maini din sediul DNA Brasov dupa mai multe ore de audieri.

Andronic fusese adus, miercuri seara, la DNA Brasov pentru a fi audiat de procurori in dosarul privind retrocedarile ilegale cu un prejudiciu estimat la 136 de milioane de euro.

Au mai fost adusi miercuri pentru audieri la DNA Brasov in acest dosar omul de afaceri Remus Truica, dar si Marius Marcovici, fost consilier al lui Calin Popescu-Tariceanu, precum si Claudiu Lucian Mateescu, director general al dezvoltatorului imobiliar Impact. Toti au fost ulterior retinuti de procurori.

Andronic a fost si el consultant al fostilor premieri Nastase si Tariceanu.

Dan Andronic, adus la sediul DNA Brasov pentru audieri

Omul de afaceri Remus Truica, retinut in dosarul retrocedarilor ilegale

Si numele printului Paul apare in dosarul DNA. Acesta urma sa fie audiat tot miercuri la DNA Brasov, insa i s-a facut rau pe drum si a ajuns la spital la Ploiesti.

In drum spre DNA, printului Paul i s-a facut rau si a ajuns la spital

Intr-un comunicat de presa al institutiei anticoruptie se arata ca "procurori din cadrul DNA, Serviciul Teritorial Brasov, efectueaza cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni de coruptie si asimilate celor de coruptie, comise in perioada 2006 - 2015", astfel ca, miercuri, "ca urmare a obtinerii autorizarilor legale de la instanta competenta, sunt efectuate perchezitii domiciliare in 9 locatii situate in municipiul Bucuresti si judetul Ilfov, reprezentand sediile unor societati comerciale si domiciliile unor persoane fizice".

Procurorii DNA ancheteaza retrocedarea a 46,78 de hectare de teren si padure pe care printul Paul le-a obtinut in 2006 in Snagov, dupa ce s-a descoperit ca sunt documente care arata ca acel teren n-ar fi fost niciodata al Casei Regale, si totusi o instanta de judecata a stabilit contrariul.

Intre timp, mare parte din teren a fost vanduta de nepotul lui Carol al II-lea mai multor persoane, printre care si lui Remus Truica, fostul sef de cabinet al lui Adrian Nastase, informeaza Romania TV.

Ancheta deschisa inca din 2010 se sprijina pe un raport de audit al Curtii de Conturi, care a prezentat situatia tuturor retrocedarilor din 1990 pana in 2012. Inspectorii sustin ca Paul de Romania ar fi primit ilegal din padurea "Fundul Sacului", de pe malul lacului Snagov.

Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
#Dan Andronic retinut DNA, #Dan Andronic retinut , #DNA