Dan Andronic, urmarit penal de DNA pentru marturie mincinoasa si favorizarea infractorului

Marti, 11 Aprilie 2017, ora 13:53
14649 citiri
Dan Andronic, urmarit penal de DNA pentru marturie mincinoasa si favorizarea infractorului
Foto: Facebook/Dan Andronic

DNA a inceput urmarirea penala fata de Dan Andronic pentru marturie mincinoasa si favorizarea infractorului.

Consultantul politic a fost azi dimineata audiat la sediul DNA.

In comunicatul remis presei de DNA se precizeaza ca Dan Andronic, om de afaceri si consultant politic, este urmarit penal pentru "marturie mincinoasa si favorizarea faptuitorului" intr-o cauza mediatizata anul trecut "privind plata unor servicii prestate in campania electorala din anul 2009 din bani despre care exista suspiciunea ca au provenit din savarsirea unor infractiuni".

Procurorii DNA spun ca exista "suspiciunea rezonabila" ca in timpul audierilor care au avut loc in septembrie anul trecut "suspectul Andronic Dan - Catalin, in depozitia luata sub juramant, a facut declaratii necorespunzatoare adevarului cu privire la aspecte esentiale ale cauzei asupra carora a fost intrebat, urmarind prin aceasta impiedicarea / ingreunarea tragerii la raspundere penala a unora dintre persoanele inculpate".

Concret, Andronic "a facut afirmatii mincinoase cu privire la semnificatia sumelor de bani incasate de catre societatea D.A. COMMUNICATION MEDIA S.R.L., la care era asociat, de la societatile administrate de inculpatul Francesco Giovanni - Mario, incercand sa acrediteze ideea ca persoanele inculpate nu au participat la savarsirea faptelor de care erau acuzate si ca sumele nu au nicio legatura cu consultanta politica prestata de suspect in cadrul campaniei electorale".

In comunicatul din 12 septembrie 2016, la care se face referire, DNA anunta punerea sub control judiciar a Elenei Udrea, Ioanei Basescu si a fostului ei sot, Mario Giovanni Francesco, iar in comunicatul din 12 octombrie 2016 se anunta ca DNA cere avizul Camerei Deputatilor pentru efectuarea urmaririi penale pe numele Elenei Udrea, acuzata de instigare la luare de mita in dosarul deschis cu privire la "plata unor servicii prestate in campania electorala din anul 2009 din bani despre care exista suspiciunea ca au provenit din savarsirea unor infractiuni".

Elena Udrea este acuzata in acest dosar si de spalare de bani, iar Ioana Basescu de instigare la abuz in serviciu si instigare la spalare de bani.

Citeste mai multe despre:

C.B.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Dan Andronic urmarit penal DNA , #DNA