Deputat PNL trimis in judecata pentru coruptie

Luni, 16 Februarie 2015, ora 18:44
3542 citiri
Deputat PNL trimis in judecata pentru coruptie
Foto: Facebook/Mircea Rosca

Procurorii DNA Ploiesti l-au trimis in judecata, in stare de arest la domiciliu, pe deputatul Mircea Rosca, pentru mai multe fapte de coruptie.

Potrivit unui comunicat al DNA, el este acuzat de doua infractiuni de trafic de influenta dintre care una in forma continuata, precum si pentru instigare la patru infractiuni de abuz in serviciu avand drept consecinta obtinerea pentru altul a unor foloase necuvenite.

Alaturi de acesta au fost trimisi in judecata Mihail Faca, fost administrator public al judetului Prahova, in prezent secretar de stat in Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice, si Adrian Emanuil Semcu, fost vicepresedinte al Consiliului Judetean Prahova, ambii pentru abuz in serviciu avand ca rezultat obtinerea pentru altul a unui folos necuvenit.

DNA precizeaza ca, in 2011, in calitate de vicepresedinte al organizatiei judetene Prahova a unui partid (PNL, n.red.), Mircea Rosca a pretins de la un denuntator - administrator de firma 20.000 euro pentru a-si exercita influenta asupra presedintelui din acea perioada al organizatiei locale Azuga, Gabriel Popescu si, prin acesta, asupra celorlalti membri ai Consiliului Local Azuga si a factorilor decizionali din cadrul Primariei Azuga, in vederea inlesnirii dobandirii unor terenuri pe raza localitatii respective de catre firma acestuia, suma din care a primit efectiv - prin intermediul lui Popescu - 5.000 euro, iar 11.000 euro au fost folositi in interesul formatiunii sale politice.

Suma de 4.000 euro a fost pretinsa si primita de Diana Dumbrava, sustin procurorii, de la Gabriel Popescu (din 20.000 euro oferita de denuntator), in vederea indeplinirii unor acte ce intrau in atributiile sale de serviciu, in legatura cu licitatiile publice deschise cu strigare organizate la nivelul Primariei Azuga pentru vanzarea celor doua suprafete de teren si care vizau desfasurarea propriu-zisa a procedurilor de achizitie publica si desemnarea castigatoare a societatii administrata de acesta.

In vederea recuperarii prejudiciilor si a punerii in aplicare a masurii de siguranta a confiscarii speciale a bunurilor ce au facut obiectul infractiunilor de coruptie, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurator asupra unor bunuri mobile si imobile ale inculpatilor, pana la concurenta sumelor de 20.000 euro si aproximativ 554.000 lei - obiect al celor doua infractiuni de trafic de influenta, de peste 215.000 lei - reprezentand prejudiciul total cauzat celor patru institutii publice prin comiterea infractiunii de abuz in serviciu, de peste 187.000 lei - folosul necuvenit obtinut de cele doua firme, precum si de 3.290 lei - obiect al infractiunilor de dare si luare de mita.

Dosarul a fost inaintat spre judecare la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

La instrumentarea acestui dosar, procurorii au beneficiat de sprijinul de specialitate al Serviciului Roman de Informatii.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Mircea Rosca PNL trimis judecata DNA, #Mircea Rosca coruptie PNL Prahova , #DNA
Comentarii
Poza Marin2134
Marin2134
rank 5
Nu pot sa cred!!! PNL, hai..mai luati si voi o pauza..!!