Deputatul fugar Marko Attila, aviz pozitiv pentru arestare: Mesajul sau e ca nu se sustrage, dar il transmite din Ungaria (Video)

Luni, 30 Martie 2015, ora 12:27
4433 citiri
Deputatul fugar Marko Attila, aviz pozitiv pentru arestare: Mesajul sau e ca nu se sustrage, dar il transmite din Ungaria (Video)
Foto: Radio Resita

Comisia juridica din Camera Deputatilor a avizat pozitiv, luni, cererea DNA de incuviintare a retinerii si arestarii preventive in cazul parlamentarului UDMR Marko Attila.

Procurorii DNA au cerut din nou saptamana trecuta Camerei sa permita arestarea preventiva a deputatului care a fugit in Ungaria, fiind a doua solicitare a anchetatorilor in acest sens.

Ciprian Nica, vicepresedintele Comisiei juridice a anuntat ca deputatii juristi au votat in favoarea incuviintarii arestarii lui Marko Attila, spunand ca acesta nu s-a prezentat la audieri, ci a fost reprezentat de doi avocati.

"Au venit reprezentantii domniei sale, care au spus ca acesta se afla in Ungaria. Marko Attila comunica cu parchetul prin avocati, iar cu avocatii prin e-mail. Mesajul sau este ca nu se sustrage retinerii, pentru ca vrea sa is dovedeasca nevinovatia", a declarat Ciprian Nica, adaugand ca, in cazul in care DNA va cere arestarea lui Marko Attila la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), in fata instantei se va prezenta avocata sa.

Kelemen Hunor n-a reusit sa il convinga pe Marko Attila, deputatul fugar

Raportul deputatilor juristi va fi transmis Biroului permanent al Camerei, care va suspune votului, cel mai probabil miercuri, solicitarea procurorilor anticoruptie.

DNA a cerut, joia trecuta, Camerei Deputatilor sa incuviinteze arestarea preventiva a deputatului UDMR Marko Attila in dosarul ANRP, in care au mai fost arestati preventiv Horia Georgescu, fost presedinte ANI, si deputatul PNL Theodor Nicolescu. Marko Attila este acuzat de trei infractiuni de abuz in serviciu.

DNA cere din nou aviz pentru retinerea deputatului fugar Marko Attila

Intr-un alt dosar, Camera Deputatilor a dat aviz inca din luna decembrie pentru arestarea sa preventiva. Marko Attila a plecat insa din tara cu cateva saptamani inainte, avocatul sau spunand ca acesta a ales sa traiasca in Ungaria, considerandu-se nedreptatit de justitia din Romania.

Avocatul lui Marko Attila, deputatul cautat de DNA: A ales sa traiasca in alta tara

Deputatul fugar Marko Attila: M-am trezit condamnat. Am fost fraierul comisiei, musca in laptele infestat

Anterior, Marko Attila fusese condamnat la inchisoare cu suspendare intr-un alt dosar, care vizeaza retrocedari din Sfantu Gheorghe, judetul Covasna.

Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Fostul primar al municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheş a fost preluat din Germania şi se află în drum spre România, pentru executarea pedepsei cu închisoarea, fiind condamnat la cinci...
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei. Liderii celor două partide și-au dat acordul pentru candidatura acestuia la...
#aviz pozitiv arestare Marko Attila, #arestare Marko Attila , #DNA