Deputatul PD-L Sorin Pandele, trimis in judecata de DNA

Miercuri, 16 Iunie 2010, ora 12:15
3935 citiri
Deputatul PD-L Sorin Pandele, trimis in judecata de DNA

Deputatul PD-L Sorin Pandele a fost trimis in judecata, miercuri, de procurorii Directiei Nationale Anticorpuptie (DNA). Acesta este acuzat de luare de mita, abuz in serviciu si fals material.

"La data de 27 septembrie 2007, in baza unei intelegeri anterioare, inculpatul Pandele Sorin Andi a primit de la inculpata Paun Elena - Cornelia suma de 190.000 de lei cu titlu de mita pentru a-si exercita in mod defectuos atributiile de director al O.C.P.I. Arges in sensul emiterii, in mod nelegal, a unui titlu de proprietate", se arata in comunicatul DNA.

Pandele este acuzat ca, in calitate de director la Cadastru si membru al Comisiei judetene pentru stabilirea dreptului de proprietate asupra terenurilor Arges, a dispus in mod nelegal emiterea unui titlu de proprietate pe numele Paun Elena-Cornelia pentru un teren intravilan in suprafata de 1,1953 ha. Deputatul avea insa cunostinta despre faptul ca femeia nu depusese reconstituire a suprafetei de teren respective.

"Ulterior emiterii acestui titlu, in cursul lunii mai 2007, in mod nelegal, Pandele Sorin Andi a dispus efectuarea unor corecturi asupra acestui document cu consecinta modificarii teritoriului administrativ unde se afla amplasat terenul, prin inlocuirea comunei Bradu cu municipiul Pitesti, inclusiv vecinatatile, toate aceste corecturi fiind certificate de catre directorul O.C.P.I. Arges", continua comunicatul.

La randul sau, femeia a falsificat cererea de reconstituire a dreptului de proprietate pentru a da o aparenta de legalitate emiterii, in mod fraudulos, a acestui titlu. In plus, aceasta a folosit aceasta cerere la Judecatoria Pitesti, intr-un proces civil in care proprietarii de drept cerusera constatarea nulitatii titlului de proprietate, cat si cu ocazia efectuarii cercetarilor in prezenta cauza penala.

"In vederea castigarii procesului civil precizat mai sus, inculpata Paun Elena - Cornelia a oferit o suma de bani unei angajate a Primariei Bradu pentru a emite in fals o adresa favorabila inculpatei.

Prejudiciul cauzat de inculpati in dauna Primariei municipiului Pitesti si persoanelor fizice, proprietari in mod legal ai terenului, este in suma totala de 530.497 lei. In vederea recuperarii acestei pagube, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurator asupra unei parti din terenul ce i-a fost atribuit in mod nelegal inculpatei Paun Elena - Cornelia", precizeaza DNA.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Candidatul liberal la Primăria Capitalei, anunțat odată cu retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursă, vrea să propună „un model liberal de administrație”. Sebastian Burduja, liderul...
Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit o sumă record de aproape 3,2 miliarde de lei, echivalentul a 643 milioane de euro, în titluri de stat Fidelis, săptămâna trecută. De asemenea, depozitele în lei ale...
#Sorin Pandele PDL mita, #judecata DNA Pandele mita, #deputat PDL mita coruptie , #DNA