Deputatul PSD Mircea Draghici si un primar din Arges, audiati la DNA Pitesti

Miercuri, 16 Martie 2011, ora 11:43
2187 citiri
Deputatul PSD Mircea Draghici si un primar din Arges, audiati la DNA Pitesti
Foto: Blog Mircea Draghici

Deputatul PSD Mircea Draghici si primarul localitatii argesene Babana, Bebe Ivan (PNL), s-au prezentat, miercuri, la sediul Serviciului teritorial Pitesti al DNA, edilul declarand ca este audiat in legatura cu o firma care a acordat consultanta pentru mai multe proiecte derulate in localitatea sa.

Surse judiciare afirma ca ancheta DNA vizeaza mai multe primarii din judetul Arges care au virat sume de bani pentru consultanta la proiecte cu fonduri europene, informeaza Mediafax.

Se pare ca firma care a oferit consultanta ar fi a deputatului social democrat Mircea Draghici, care insa s-a dezis de orice implicare in afacerile de consultanta, sustinand ca firma sa din Pitesti nu are nicio legatura cu cea din Bucuresti vizata de ancheta, fiind doar "o coincidenta de nume".

Primarii din patru localitati argesene au fost audiati, marti, la sediul DNA Pitesti, intr-un dosar in care este cercetat deputatul PSD Mircea Draghici si care vizeaza contracte pe care o firma de consultanta in care acesta ar fi implicat le-a obtinut de la administratiile locale respective.

Cei patru primari audiati au fost Gheorghe Cernatescu, din localitatea Cuca, Ene Florea, din Mosoaia, Marian Ibric, de la Leordeni si Elisaveta Tudose, din localitatea Cosesti, toti de la PSD.

Deputatul PSD Mircea Draghici din Colegiul Curtea de Arges a fost audiat la sediul Serviciului Teritorial DNA Pitesti si in 4 martie, el declarand dupa audieri ca este invinuit in dosarul in care presedintele PSD Arges si al Consiliului Judetean, Constantin Nicolescu, este inculpat pentru fapte de coruptie.

Presedintele Consiliului Judetean Arges este cercetat in libertate, fiind acuzat ca a luat fonduri Phare de aproape 900.000 de euro pentru patru unitati de invatamant, in baza unor acte false potrivit carora acestea ar fi fost afectate de inundatiile din 2005 si a atribuit contractul de reabilitare unei firme a familiei.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Mircea Draghici audiat DNA, #audiat DNA firma consultanta , #DNA