Detinut urmarit penal dupa ce s-a dat drept procuror DNA: A cerut mita "zece mielusei europeni"

Vineri, 10 Aprilie 2015, ora 21:08
4466 citiri
Detinut urmarit penal dupa ce s-a dat drept procuror DNA: A cerut mita "zece mielusei europeni"

Un detinut din penitenciarul din Iasi este urmarit penal de Directia Nationala Anticoruptie (DNA), deoarece s-a dat drept procuror cu functie de conducere si a pretins mita de la doi primari din judet, prin intermediul unor convorbiri telefonice.

Procurorii DNA au dispus punerea in miscare a actiunii penale fata de Gigel Popa, detinut in Penitenciarul Iasi, pentru trafic de influenta si introducere de bunuri si obiecte interzise in penitenciar.

Acceasi masura a fost luata si fata de Costel Niculae si Ciprian Dinu, pentru complicitate la infractiunea de trafic de influenta, ei fiind retinuti.

Potrivit unui comunicat al institutiei, in perioada 03-09 aprilie 2015, Popa Gigel, in contextul unor convorbiri telefonice pe care le-a purtat cu doi primari de comuna, dupa ce s-a recomandat cu numele unui procuror cu functie de conducere din cadrul DNA, a pretins de la acestia "foloase necuvenite pentru a-si folosi influenta referitoare la tergiversarea cercetarilor intr-un pretins dosar penal ce ar fi fost constituit in urma unor denunturi formulate impotriva edililor respectivi si despre care inculpatul pretindea ca erau inregistrate pe rolul acestei unitati de parchet".

In cazul unuia dintre primari, inculpatul Popa Gigel a cerut, "zece mielusei europeni" (expresie codificata referitoare la suma de 10.000 de euro).

La data de 9 aprilie 2015, Dinu Ciprian Gabriel, "beneficiind de sprijinul inculpatului Niculae Costel, complici ai pretinsului procuror DNA, au acceptat de la functionarul public suma de 10.000 euro, echivalentul in lei si produse alimentare din carne (10 miei), moment in care s-a procedat la constatarea infractiunii flagrante".

In perioada respectiva, convorbirile telefonice cu cei doi primari au fost purtate de Popa Gigel de pe un telefon mobil, pe care l-a introdus ilegal in penitenciar.

"Inculpatilor li s-au adus la cunostinta calitatea procesuala si acuzatiile, in conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedura penala, urmand ca inculpatii Popa Gigel, Niculae Costel si Dinu Ciprian Gabriel sa fi prezentati la data de 10 aprilie 2015, Tribunalului Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Facem precizarea ca punerea in miscare a actiunii penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, avand ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, in nici o situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie", au mai transmis procurorii DNA.

C.P.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
Candidatul periculos pentru Ciolacu în cazul retragerii lui Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei: ”Va fi un șoc pentru PSD”
Candidatul periculos pentru Ciolacu în cazul retragerii lui Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei: ”Va fi un șoc pentru PSD”
Situația candidatului Cătălin Cîrstoiu se complică pe zi ce trece, iar PSD și PNL par că s-au spălat pe mâini în ceea ce îl privește. Recent, Marcel Ciolacu a declarat că medicul...
#detinut Iasi urmarit penal, #detinut mita procuror, #detinut dat drept procuror, #detinut procuror dna , #DNA