DNA a cerut contractele pe care o firma din cadrul GIP le-a semnat cu Andronic. Ciuvica: Nu o sa vada dna Kovesi ce le dam clientilor nostri

Autor: Ionel Stoica - Redactor-sef adjunct Ziare.com
Marti, 27 Martie 2018, ora 19:16
5719 citiri
DNA a cerut contractele pe care o firma din cadrul GIP le-a semnat cu Andronic. Ciuvica: Nu o sa vada dna Kovesi ce le dam clientilor nostri
Foto: captura video Antena 3

Procurorii DNA au cerut date legate de o firma controlata de un coleg al lui Mugur Ciuvica, din cadrul Grupul de Investigatii Politice (GIP). Anchetatorii vizau relatiile comerciale pe care societatea le-ar fi avut in perioada 2007-2008 cu una din firmele controlate de Dan Andronic.

"Cum incearca DNA sa-l intimideze pe Ciuvica", "DNA actiune de intimidare la GIP" sau "Acolitul lui Kovesi cere documente de la Ciuvica" a titrat astazi Antena 3. Postul de televizune a prezentat o adresa emisa de procurorii DNA in dosarul 245/P/2015 din care reiea ca anchetatorii au cerut date de la o societate apropiata GIP.

Ce se arata pe adresa DNA

"Avand in vedere cercetarile ce se efectueaza in prezenta cauza, in baza Ordonantei nr. 245/P/2015 emisa la data de 26 martie 2018, va solicitam sa ne transmiteti urmatoarele inscrisuri (in copie conforma cu originalul):

-toate documentele referitoare la relatia comerciala desfasurata cu SC DA Communication&Media SRL, in perioada 2007-2008 (contracte, facturi, documente de plata, documente care sa ateste prestarea/livrarea serviciilor/bunurilor, fise client/furnizor).

Predarea acestor inscrisuri se va efectua la sediul organului de urmarire penala din municipiul Bucuresti, strada Stirbei Voda, nr. 79-81, sector 1 (cam. 278 B), de urgenta (pana in data de 29 martie 2018) ".

Documentul prezentat de Antena 3 este semnat de procurorul Adrian George Matei si procurorul-sef Marius Bulancea.

Reactia lui Mugur Ciuvica

Mugur Ciuvica a intrat prin telefon la Antena 3 si a explicat ca este firma unui coleg de-al sau de la GIP. "Nu imi este clar tot ce se intampla. Azi au venit la sediul acestei firme, care este firma unui coleg de-al meu, doi cetateni cu hartia in mana si ne-au dat termen doua zile spunand ca este foarte urgent. Deci DNA-ul, intr-un dosar deschis de ei in 2015, acum trei ani de zile, vin si ne cer noua documente comerciale de acum 10 ani de zile, spunand ca este urgent. Este o bataie de joc", a declarat Ciuvica.

"Este voba despre un contract pe care l-am avut exact acum 10 ani de zile. Cu cine credeti dumneavoastra? Cu domnul Dan Andronic! Asta ne-ar crea o problema si de deontologie. Trebuie sa tinem cont ca 2007-2008 este perioada de anti-basism a lui Dan Andronic. El a devenit basist dupa 2008, incolo. Deci nu avem o problema de deontologie.

Politistii au si spus ca dosarul ar privi societatea lui Dan Andrornic. Totusi, Dan Andronic imi este o persoana profund antipatica, dar mie mi se pare un abuz. Stiu ca documentele se tin maxim 5 ani. Dan Andronic avea in 2007- 2008 o activitate intensa de consultant politic. Daca eu ii livram atunci lui Andronic covrigi, venea DNA-ul sa-mi ceara dovezi ca i-am livrat covrigi? Sau fursecuri pentru evenimente, sau computere, de exemplu? Am vorbit cu domnul avocat, maine ne vedem cu el sa ne sfatuiasca un pic. Noi in perioada aia i-am dat, lui Andronic, informatii, analize de-ale noastre politice, monitorizari de -ale noastre.

Are treaba Kovesi sa stie ce infomatii ii dadeam eu lui Andronic despre Basescu, de exemplu? Sau cine stie despre ce oameni politici? O intereseaza pe Kovesi ce i-am dat noi lui Andronic, ce monitorizari am dat? Consultantului politic Dan Andronic? Eu cred ca doamna Kovesi exagereaza un pic! Nu o sa vada doamna Kovesi ce le dam noi clientilor nostri", a spus Mugur Ciuvica la Antena 3.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Mugur Ciuvica GIP DNA, #Mugur Ciuvica Dan Andronic DNA, #Mugur Ciuvica Dan Andronic GIP , #DNA