DNA a primit de la ministrul de Interne cererea de revocare a celor doi politisti de la DNA Ploiesti

Joi, 15 Februarie 2018, ora 21:26
3805 citiri
DNA a primit de la ministrul de Interne cererea de revocare a celor doi politisti de la DNA Ploiesti
Foto: Arhiva Ziare.com

Directia Nationala Anticoruptie a primit, joi, o solicitare din partea ministrului de Interne, Carmen Dan, prin care se cere initierea demersurilor pentru revocarea din functie a celor doi politisti detasati la DNA Ploiesti.

"In cursul zilei de 15 februarie s-a primit o solicitare din partea ministrului de Interne, in sensul celor mentionate de dumneavoastra. Solicitarea urmeaza a fi analizata, iar rezolutia va fi transmisa institutional, dupa intocmirea acesteia", precizeaza DNA, intr-un raspuns transmis la solicitarea Agerpres.

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat joi ca a trimis la Directia Nationala Anticoruptie prin Posta Militara cererea de initiere a demersurilor pentru revocarea din functie a celor doi politisti detasati la DNA Ploiesti.

"Am vorbit despre o masura justa pe care eu, ca ministru, reprezentand pana la urma angajatorul de drept, am considerat sa o iau. Ce pot sa va spun cu siguranta si fara absolut nicio intentie de a analiza sau a comenta ce spune procurorul sef al DNA este ca acea adresa a fost scrisa, datata cu data de 13, atunci a iesit de la semnat, de la mapa si ea a fost expediata la DNA cu Posta Militara, deci cu acel mijloc de posta foarte sigur.

Ca n-a primit-o doamna procuror sef, as prefera sa nu comentez. Ca a primit, ca n-a primit, nu stiu", a spus Carmen Dan, joi, la finalul bilantului pe 2017 al activitatii IGPF.

Ea a precizat ca verificarea, cercetarea, raspunderea politistilor detasati la DNA este reglementata de ordonanta care prevede functionarea si organizarea Directiei si lucrul acesta intra tot in atributiile procurorului sef.

Miercuri, Carmen Dan spunea ca faptele expuse in spatiul public in legatura cu cei doi politisti detasati la DNA - Serviciul Teritorial Ploiesti "sunt de o gravitate serioasa" si este necesar ca acestea sa fie verificate.

Tot miercuri, procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), Laura Codruta Kovesi, a declarat ca nu a primit nicio solicitare oficiala de la ministrul de Interne privind revocarea a doi politisti de la Serviciul Teritorial Ploiesti al DNA, ca urmare a inregistrarilor aparute in presa.

"Nu am primit niciun fel de solicitare oficiala. Pana la ora la care am inceput aceasta conferinta de presa nu a fost inregistrata aceasta solicitare. Am luat la cunostinta de ea din spatiul public", a precizat Kovesi, intr-o conferinta de presa.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#politisti DNA Ploiesti, #revocare politisti DNA Ploiesti , #DNA