DNA a trimis in judecata un cetatean spaniol, pentru fraude cu fonduri europene

Marti, 05 Octombrie 2010, ora 23:38
1879 citiri
DNA a trimis in judecata un cetatean spaniol, pentru fraude cu fonduri europene
Foto: Arhiva

Procurorii din cadrul DNA - Serviciul Teritorial Tg Mures au dispus trimiterea in judecata a lui Jesus Estany Serarols, cetatean spaniol, administrator al unei firme din Harghita, pentru fraude cu fonduri europene.

In rechizitoriul intocmit, procurorii arata ca, pe 29 august 2005, intre Agentia SAPARD, in calitate de Autoritate Contractanta, si S.C. "HARGHITA FUNGHI" S.R.L. Sandominic, jud. Harghita, administrata de cetateanul spaniol, s-a incheiat un contract de finantare nerambursabila prin programul SAPARD pentru implementarea si dezvoltarea Proiectului intitulat "Modernizarea sistemului de colectare, depozitare, procesare si a marketingului fructelor de padure din localitatea Sandominic, jud. Harghita", se arata intr-un comunicat al DNA remis Ziare.com.

In acest context, cetateanul spaniol, in calitate de administrator la SC HARGHITA FUNGHI SRL Sandominic, din judetul Harghita, si reprezentant legal al acestui proiect, a dispus ca utilajele, instalatiile si echipamentele importate in perioada 21 iunie - 22 septembrie 2005 printr-o societate comerciala interpusa sa fie folosite in cadrul proiectului, marind artificial pretul acestora cu suma de 72.633 de euro.

Procurorii anticoruptie au stabilit ca, prin acest circuit financiar, administratorul firmei a ascuns adevarata provenienta a utilajelor si echipamentelor importate, deoarece furnizorul era societatea CONSERVES ESTANY SL - 08259 Fonollosa / Spania, asociat unic al S.C. "HARGHITA FUNGHI" S.R.L. Sandominic, jud. Harghita, beneficiarul finantarii SAPARD.

Potrivit DNA, agentia SAPARD s-a constituit parte civila in proces cu suma de 312.351,70 de lei (echivalentul a aproximativ 88.000 de euro). DNA precizeaza ca, pe parcursul procesului penal, S.C. "HARGHITA FUNGHI" S.R.L. a restituit aceasta suma de bani.

Pe de alta parte, dosarul penal care il priveste pe cetateanul spaniol s-a constituit ca urmare a disjungerii dispuse in dosarul penal prin care au fost trimisi in judecata alte doua persoane, in legatura cu fraudarea aceluiasi proiect .

Dosarul a fost inaintat spre judecare la Judecatoria Miercurea Ciuc.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Procurorii lui Kovesi au descins la Botoșani. Ancheta vizează o fraudă de 160.000 de euro
Procurorii lui Kovesi au descins la Botoșani. Ancheta vizează o fraudă de 160.000 de euro
Biroul Parchetului European din Cluj-Napoc face joi, 18 aprilie, percheziţii în mai multe locaţii, inclusiv în instituţii publice, din judeţul Botoşani, în cadrul unei anchete privind o...
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
#cetatean spaniol trimis judecata, #judecat DNA frauda, #frauda fonduri europene , #DNA