DNA acuza un comisar de Rutiera ca a luat spaga un sejur la Poiana Brasov

Vineri, 25 Octombrie 2019, ora 16:41
5286 citiri
DNA acuza un comisar de Rutiera ca a luat spaga un sejur la Poiana Brasov
Foto: Facebook/ Primaria Municipiului Brasov

Comisarul de politie Valentin Vezeteu, seful Serviciului Sistematizari din cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti (DGPMB) - Brigada Rutiera, a fost pus sub control judiciar timp de 60 de zile, intr-un dosar in care procurorii DNA il acuza de trafic de influenta si luare de mita.

In acelasi dosar este cercetata o alta persoana pentru cumparare de influenta si dare de mita, potrivit unui comunicat DNA, remis vineri Ziare.com.

Potrivit anchetatorilor, in perioada aprilie - 18 octombrie 2019, Valentin Vezeteu, la cererea celuilalt inculpat, cercetat intr-un dosar penal pentru savarsirea unei infractiuni la regimul circulatiei, ar fi promis ca isi va folosi influenta data de functia sa de sef in cadrul DGPMB - Brigada Rutiera, pentru a-i determina pe colegii sai din cadrul Politiei Poiana Brasov, care instrumentau cauza respectiva, sa actioneze in scopul propunerii unei solutii de clasare.

"Pentru serviciile sale, inculpatul Vezeteu Valentin ar fi acceptat de la celalalt inculpat un sejur in valoare de 1.100 lei la un hotel de patru stele situat in statiunea Poiana Brasov," sustine DNA.

In dosarul Politiei din Poiana Brasov, celalalt inculpat era cercetat pentru conducerea unui vehicul fara permis de conducere, in conditiile in care, anterior, acestuia i-a fost suspendat dreptul de a conduce, ca urmare a savarsirii unei infractiuni de conducere sub influenta alcoolului.

"Concret, la 18 octombrie 2019, data la care celalalt inculpat era citat pentru a i se aduce la cunostinta calitatea de suspect, ofiterul de politie Vezeteu Valentin s-ar fi deplasat la Politia Statiunii Poiana Brasov unde ar fi discutat cu mai multi colegi, printre care si cu cel care instrumenta cauza respectiva, incercand sa le impuna acestora adoptarea unei solutii de clasare," precizeaza anchetatorii.

In acelasi context, Vezeteu i-ar fi promis politistului care instrumenta cauza respectiva ajutorul sau ori de cate ori se va afla in Bucuresti si va avea nevoie, precum si un calculator pentru institutia in care lucra, ce urma a fi donat de celalalt inculpat.

Obligatiile

Pe timpul cat se afla sub control judiciar, cei doi inculpati trebuie sa respecte urmatoarele obligatii:

a) sa se prezinte la organul de urmarire penala ori de cate ori sunt chemati;

b) sa informeze de indata organul judiciar care a dispus masura (Directia Nationala Anticoruptie - Serviciul Teritorial Brasov) cu privire la schimbarea locuintei;

c) sa se prezinte la organul de politie desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere intocmit de organul de politie sau ori de cate ori sunt chemati;

d) sa nu depaseasca limita teritoriala a unui oras din judetul Ilfov, decat cu incuviintarea prealabila a procurorului;

e) sa nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele mentionate in ordonanta de dispunere a controlului judiciar.

"Inculpatilor li s-a atras atentia ca, in caz de incalcare cu rea-credinta a obligatiilor care le revin, masura controlului judiciar se poate inlocui cu masura arestului la domiciliu sau masura arestarii preventive," concluzioneaza DNA.

I.S.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#DNA politist, #DNA politia rutiera, #DNA spaga sejur , #DNA
Comentarii
Poza fastuser
fastuser
rank 3
Doar unu?