DNA cere arestarea in lipsa a fostului deputat Marko Attila

Marti, 28 Aprilie 2015, ora 13:58
3409 citiri
DNA cere arestarea in lipsa a fostului deputat Marko Attila

Procurorii DNA au propus, marti, arestarea preventiva in lipsa a fostului deputat Marko Attila-Gabor, secretar de stat la Secretariatul General al Guvernului - Departamentul pentru relatii interetnice la data comiterii faptelor.

Procurorii il acuza de "abuz in serviciu, cu consecinte deosebit de grave, daca functionarul public a obtinut un folos necuvenit pentru sine sau pentru altul (3 infractiuni) ", dupa cum se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Mandatul de arestare preventiva este de 30 de zile, iar el ar urma sa fie pus in plicare din momentul in care Marko Attila ar ajunge dupa gratii. In prezent, fostul deputat UDMR se afla in Ungaria.

Locul de deputat al fugarului Marko Attila, in sfarsit vacantate

Cum a fugit din Romania si ce spune de acuzatiile DNA

Marko Attila si-a dat demisia din Parlament la inceputul lunii, pe 15 aprilie Camera Deputatilor luand act de incetarea mandatului sau dupa ce acesta a transmis Parlamentului demisia sa in original.

Marko Attila a fost trimis in judecata de catre DNA in dosarul despagubirilor supraevaluate de la Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP), in care este arestat preventiv si fostul sef al Agentiei Nationale de Integritate, Horia Georgescu.

Marko Attila sustine ca a fost condamnat pe nedrept in Romania si ca vrea o noua viata in Ungaria

Fostul deputatul UDMR a fugit intre timp in Ungaria si sustine ca nu intentioneaza sa se intoarca in tara pentru a raspunde in fata justitiei. Intr-un interviu acordat unui post de radio ungar in ziua in care deputatii luau act de demisia sa din Parlamentul Romaniei, Marko Attila declara ca este nedreapta condamnarea sa si ca vrea sa inceapa o viata noua in Ungaria.

Acesta a adaugat ca sistemul de justitie din Romania si procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) reprezinta un instrument folosit pentru a bloca procesul de retrocedare a bunurilor confiscate abuziv si pentru a nationaliza din nou bunurile restituite.

Avocat: Marko Attila si-a stabilit domiciliul in Ungaria. Nimeni nu a cerut arestarea in instanta

Marko Attila a fost intrebat atunci si ce va face daca va fi emis un mandat european sau international de arestare pe numele sau. Acesta a spus ca autoritatile din Ungaria i-au transmis de mai multe ori ca nu il vor abandona, pentru ca "Guvernul ungar considera, de asemenea, ca nu exista nicio infractiune in acest caz", ci este vorba despre "discreditarea unui cetatean maghiar".

Care sunt acuzatiile DNA

Procurorii l-au trimis in judecata pe data de 9 aprilie 2015 alaturi de alti 7 inculpati care, la data faptelor, faceau parte din Comisia Centrala pentru Stabilirea Despagubirilor, din cadrul Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor (A.N.R.P), precum si 4 inculpati care aveau calitatea de experti evaluatori autorizati.

Potrivit rechizitoriului intocmit de procurori, prin actiunile sau inactiunile lor intentionate, cei 12 inculpati au produs un prejudiciu bugetului statului roman in cuantum de 84.588.304 euro (304.837.796 lei).

Mai mult, procurorii specifica in cererea lor pentru aprobarea arestarii preventive in lipsa ca "inculpatul Marko Attila-Gabor s-a sustras activitatilor de urmarire penala, parasind teritoriul Romaniei, nefiind audiat".

A.S.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Marko Attila arestare lipsa DNA , #DNA