DNA cere de la Senat actele in cazul Sova si toate celelalte dosare cu alesi penali din 2014 pana in prezent

Miercuri, 15 Aprilie 2015, ora 12:48
3667 citiri
DNA cere de la Senat actele in cazul Sova si toate celelalte dosare cu alesi penali din 2014 pana in prezent

DNA a solicitat Senatului prin doua adrese succesive trimise in ultimele zile sa ii fie trimise toate actele intocmite in cazul Dan Sova si al celorlalte solicitari de urmarire penala, retinere sau arestare preventiva a unor senatori in functie incepand din 2014 si pana in prezent.

Astfel, prima adresa a fost trimisa pe 9 aprilie si in ea se solicita sa fie comunicate DNA toate inscrisurile intocmite incepand din data de 13.03.2015 in dosarul 122/P/2012 al lui Dan Sova.

A doua adresa a ajuns la Senat marti si in ea se solicita sa fie trimise la DNA "in cel mai scurt timp" toate inscrisurile intocmite in cazurile solicitarilor DNA din anii 2014-2015.

In aceasta perioada, presedinte al Senatului a fost Calin Popescu Tariceanu, DNA adresand numeroase solicitari, printre cei vizati numarandu-se Ion Ariton, Varujan Voganian sau Ecaterina Andronescu.

Cel mai probabil, procurorii DNA vor sa afle daca a fost respectata aceeasi procedura de luare a unei decizii privind aprobarea sau respingerea incuviintarii urmaririi penale, retinerii sau arestarii unui senator.

Vicepresedintele Senatului, Ioan Chelaru, a declarat la B1 TV ca subiectul va fi dezbatut in sedinta Biroului Permanent de astazi. "Cererile le vom trimite Comisiei Juridice, care va proceda in consecinta", a mai declarat Chelaru, subliniind ca "nici nu se pune problema" existentei vreunei nereguli.

Tariceanu vrea discutii cu CSM dupa sesizarea pe cazul Sova: Ce raspunde institutia (Video)

Prezent la Senat, Calin Popescu Tariceanu a explicat ulterior ca solicitarea DNA va intra in Biroul Permanent si apoi, cel mai probabil, va ajunge la Comisia Juridica.

"E o solicitare inedita pana in momentul de fata, dar in spiritul colaborarii institutionale, Senatul va da dovada de transparenta si va respecta legalitatea. Nu exista niciun fel de oprelisti", a mai punctat presedintele Senatului.

Intrebat cand se va publica o hotarare in cazul Sova, asa cum a decis Curtea Constitutionala, Tariceanu a raspuns: "Pana nu apare motivarea scrisa a CCR publicata in Monitorul Oficial nu putem spune ca suntem in faza de comunicare oficiala interinstitutionala, in asa fel incat sa avem o anumita reactie; nu stiu care este continutul motivarii CCR".

In acelasi timp, Dan Sova a acuzat DNA de tergiversarea procesului sau. Senatorul PSD a depus in data de 9 aprilie o contestatie la Inalta Curte, care va fi judecata joi, in sedinta secreta si in absenta partilor, de catre un judecator de drepturi si libertati.

Sova reclama timpul indelungat in care s-a desfasurat ancheta penala in dosarul sau.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#DNA adrese Senat Sova acte , #DNA