DNA continua vanatoarea de edili PDL - Primarul si prefectul Brasovului, cercetati

Vineri, 18 Noiembrie 2011, ora 13:50
4870 citiri
DNA continua vanatoarea de edili PDL - Primarul si prefectul Brasovului, cercetati
Foto: B1 Tv

Primarul Brasovului, Gheorghe Scripcaru, si prefectul Brasovului, Ion Gontea sunt cercetati de procurorii DNA pentru complicitate la luare de mita.

Cei doi sunt verificati intr-un dosar disjuns din cel al directorului OPC Brasov, Ionel Spataru, care a fost prins in flagrant acum o luna cand lua mita de 60.000 de euro, de la un om de afaceri pentru deschiderea unei piete agroalimentare, anunta Tvr Info.

Edilul Brasovului a declarat ca nu a primit nicio instiintare de la DNA.

"Cand sa ma caute? Am avut o intalnire la DNA acum cateva saptamani in care am avut o convocare, am dat anumite detalii, am raspuns la niste intrebari. De atunci nu cunosc nimic. De atunci nu am fost chemat. Nu cunosc nimic nici de prefect. Nu am primit nicio instiintare", a declarat Scripcaru, la Tvr Info.

Si prefectul Ion Gontea a declarat ca este nevinovat.

"Acum 10 zile am fost convocati la DNA, dar nu ni s-a adus nimic la cunostinta. Cineva din dosarul Spataru ar fi sustinut o problema, dar nu stiu care sunt probele. Nu stiu, nu cunosc nimic. Eu, din punctul meu de vedere, nu stiu avand in vedere ca nu cunosc niciun element care sa ma lege de ceea ce a facut Spataru.

Il cunosc pe Spataru deoarece conducea o institutie din subordinea prefecturii. Mi se pare chiar jignitor sa tot spunem toata ziua: 'v-a oferit bani!'. Chiar credeti ca as lua bani sa fac ceva? Hai sa fim seriosi! E liber oricine sa spuna orice, dar pentru orice declaratie e nevoie si de probe. Eu sper sa cerceteze si sa spuna ce s-a intamplat", a declarat Contea, la Tvr Info.

Se pare ca omul de afaceri care l-a denuntat pe Spatarul este o doamna. Directorul i-a promis ca in schimbul a trei miliarde de lei vechi poate interveni la Primarie, ca sa i se elibereze o autorizatie pentru firma tatalui denuntatoarei.

In acest dosar mai este cercetat si un fost ofiter SRI de la securitate interna si seful DSV Brasov, Dorin Enache.

Anchetatorii mai spun ca din cei 60.000 de euro, o parte din bani trebuiau sa ajunga si la primarul si la prefectul Brasovului.

Gheorghe Scripcaru este membru PDL, iar Ion Gontea este fost membru democrat liberal.

Intrebat ce parere are despre codul de etica, adoptat de PDL, Scripcaru a declarat ca acesta trebuie respectat.

"Este o regula interna de partid (codul de etica - n.red.) care este in momentul de fata in vigoare. Este un regulament intern in partid care trebuie aplicat. Am avut o discutie, acum cateva saptamani, in care i-am relatat lui Emil Boc despre situatia dosarului cu seful OPC Brasov", a declarat primarul Brasovului la Realitatea Tv.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Gheorghe Scripcaru cercetat DNA, #prefect Brasov cercetat DNA, #cercetati complicitate luare mita , #DNA