DNA o vrea arestata pe avocata Alinei Bica: Nu se da in laturi de la nimic pentru a-si urmari scopurile

Vineri, 20 Martie 2015, ora 18:06
3732 citiri
DNA o vrea arestata pe avocata Alinei Bica: Nu se da in laturi de la nimic pentru a-si urmari scopurile
Foto: Antena 3 (Arhiva)

Avocata Laura Voicu, retinuta pentru favorizarea infractorului, este acuzata ca a periclitat desfasurarea urmaririi penale intr-un dosar in care a desemnat ca inlocuitor al sau un avocat dintr-un barou nerecunoscut de autoritatile judiciare, potrivit referatului prin care procurorii DNA cer arestarea preventiva a suspectei.

Procurorii au apreciat ca, daca avocatul desemnat de Laura Voicu ar fi participat la un numar important de acte din dosar, acestea ar fi trebuit refacute pe motiv de lipsa a asistentei juridice pentru inculpata vizata de acea ancheta, ceea ce ar fi dus la tergiversarea si ingreunarea urmaririi penale.

Avocata Alinei Bica, la DNA: Ce acuzatii ii aduc procurorii - surse

"Desi avocat, inculpata nu numai ca nu are nicio consideratie pentru respectarea legalitatii, dar nu se da in laturi de la nimic pentru a-si urmari propriile scopuri.

Consecintele faptelor sale, daca inculpata ar fi reusit in demersul sau, ar fi fost extrem de grave. Printre altele, ar fi indus opiniei publice ideea ca magistratii procurori sunt in cel mai bun caz diletanti, daca nu chiar abuzivi in felul in care instrumenteaza cauzele penale si, din acest motiv, inculpatii impotriva carora planeaza acuze de o gravitate extrema scapa de raspunderea penala", se arata in referat.

Faptele, extrem de grave

In opinia procurorilor, faptele penale indreptate impotriva infaptuirii justitiei sunt extrem de grave, iar persoanele care savarsesc astfel de infractiuni submineaza exercitarea uneia dintre cele trei puteri in stat, puterea judecatoreasca.

Laura Voicu mai este acuzata ca a incercat sa-si acopere adevaratele intentii, avand o atitudine care crea impresia ca doreste solutionarea cu celeritate a cauzei.

Avocata Alinei Bica, saltata de pe strada si adusa la DNA

"Folosind in mod nelegitim prerogativele profesiei de avocat, inculpata a creat, cu abilitate, aparentele unei situatii de legalitate, a disimulat adevaratele sale intentii intr-o atitudine pozitiva, de depunere de diligenta in vederea desfasurarii cu celeritate a urmaririi penale, situatie care a sperat sa se intoarca, asemenea unui bumerang, impotriva organelor de urmarire penala.

Indrazneala sa este cu atat mai mare cu cat a imaginat acest scenariu pentru a acorda sprijin unui inculpat aflat in arest preventiv, cercetat de DNA pentru fapte al caror prejudiciu estimat este de ordinul milioanelor de euro", se mai arata in documentul citat.

Laura Voicu a fost retinuta

Laura Voicu, care a fost si avocata fostei sefe a DIICOT, Alina Bica, a fost retinuta pentru favorizarea faptuitorului si instigare la infractiunea de exercitare fara drept a unei profesii sau activitati si va fi prezentata vineri la Curtea de Apel Bucuresti, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Avocata Alinei Bica, retinuta - Ce acuzatii ii aduc procurorii DNA

In dosar s-a dispus urmarirea penala fata de Niculae Learciu, pentru exercitare fara drept a unei profesii sau activitati.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis joi, Laura Voicu, aparator ales al inculpatei Deaconu Georgia Ioana, arestata preventiv intr-un dosar instrumentat de procurorii anticoruptie, cunoscand faptul ca Niculae Learciu nu detine calitatea de avocat, fiind inscris in asa-numitul "Barou constitutional", l-a desemnat pe acesta sa participe la activitati de urmarire penala ce urmau a se desfasura la sediul DNA, precum si, in repetate randuri, in alte cauze.

" (...) Prin prezentarea lui Niculae Learciu ca avocat, Laura Voicu a urmarit si posibila inlaturare a unor probe care ar fi putut fi valorificate in urma desigilarii sacilor in care acestea se aflau, intrucat aceasta operatie nu ar mai fi putut fi refacuta, iar lipsa apararii inculpatei arestate ar fi atras nelegalitatea obtinerii lor, cu consecinta imposibilitatii utilizarii acestora ca mijloace de proba in cauza nr. 189/P /2012 a DNA", se spune in comunicat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Laura Voicu retinuta, #Laura Voicu arestare, #Laura Voicu DNA, #avocata Bica DNA , #DNA