DNA reactioneaza, dupa acuzatiile lui Ghita: Nu este exclusa incercarea de discreditare a procurorului de caz

Miercuri, 26 Octombrie 2016, ora 21:04
7723 citiri
DNA reactioneaza, dupa acuzatiile lui Ghita: Nu este exclusa incercarea de discreditare a procurorului de caz
Foto: Arhiva Ziare.com

DNA reactioneaza dupa declaratiile facute astazi de Sebastian Ghita, mentionand ca nu este exclus ca deputatul sa incerce sa il discrediteze pe procurorul care instrumenteaza dosarul cunoscut in presa sub numele de "Ponta-Ghita-Blair".

Deputatul Sebastian Ghita l-a acuzat, miercuri, pe procurorul din cadrul DNA Ploiesti Mircea Negulescu, unul dintre cei care instrumenteaza dosarul privind vizita lui Tony Blair in Romania, ca ar controla o firma din domeniul constructiilor care beneficiaza de protectia DNA si de sprijin in castigarea licitatiilor.

Intr-un raspuns la solicitarea Ziare.com, DNA precizeaza ca nu e exclusa chiar incercarea de distragere a atentiei opiniei publice si de discreditare a procurorului care instrumenteaza cauza.

"Declaratiile respective aparute in spatiul public (...) sunt sustinute de o persoana cercetata/ trimisa in judecata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie in mai multe cauze penale. Afirmatiile publice pe care le face persoana respectiva cu privire la procurori si la orice imprejurare incidenta anchetei penale nu sunt obiective si fundamentate, nefiind exclusa chiar incercarea de distragere a atentiei opiniei publice si de discreditare a procurorului care instrumenteaza cauza", se arata in rapunsul DNA.

Totodata, DNA precizeaza ca, daca persoanele cercetate au indicii ca le-au fost incalcate drepturile ori ca alta persoana ar fi incalcat legea, ele pot sesiza institutiile abilitate.

"Pe de alta parte, o persoana cercetata intr-o ancheta penala este libera sa isi prezinte punctele de vedere, probe in aparare, in fata procurorului, in cadrul procesual, iar in situatia in care detine indicii ca i s-au incalcat drepturile sau ca vreo alta persoana, inclusiv magistrat, ar fi savarsit o fapta care reprezinta abatere de la lege, este libera sa sesizeze institutiile abilitate", se mai mentioneaza in documentul citat.

Deputatul Sebastian Ghita s-a prezentat miercuri la DNA Ploiesti, fiind citat in dosarul cunoscut in presa sub numele de "Ponta-Ghita-Blair" in care dimineata a fost audiat ca martor si deputatul PSD Ana Birchall.

La intrare, Ghita le-a spus jurnalistilor ca are un document care l-ar incrimina pe procurorul de caz.

Deputatul a fluturat o pagina din care ar reiesi ca procurorul Mircea Negulescu ar controla firma de constructii Direxi Impex din Ploiesti, care din acest motiv "e protejata, impinsa in licitatii", iar, "daca cineva indrazneste sa o concureze, de aici de la DNA se trimit adrese" astfel incat concurentii sa aiba probleme ulterior.

Surse citate de Agerpres au declarat ca Ghita, urmarit penal pentru spalare de bani, a fost citat miercuri pentru indeplinirea unor acte procedurale, mai exact pentru instituirea sechestrului pe o parte din averea sa, in acest dosar in care prejudiciul este estimat la peste 200.000 de euro.

In acelasi dosar, DNA a pus sechestru saptamana trecuta pe un imobil detinut de Victor Ponta.

Procurorii DNA sustin ca, in 2012, Victor Ponta si-a folosit autoritatea de presedinte de partid pentru a-l impune pe listele de candidati la Camera Deputatilor pe Sebastian Ghita.

In luna septembrie, senatorul ex-PSD de Prahova Daniel Savu a depus o sesizare la Inspectia Judiciara in care lanseaza mai multe acuzatii la adresa aceluiasi procuror, conform Agerpres.

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#DNA raspudne Ponta , #DNA