DNA: Un executor judecatoresc si un avocat, retinuti pentru inselaciune

Vineri, 12 Octombrie 2012, ora 15:17
3427 citiri
DNA: Un executor judecatoresc si un avocat, retinuti pentru inselaciune
Foto: Arhiva

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) au dispus retinerea executorului judecatoresc Eugen Fieraru si a avocatului Mihai-Andrei Cocaina, precum si a fostului director executiv al SC Uzinele Sodice Govora, Sergiu-Florin Balan, pentru inselaciune de aproximativ 5,7 milioane de euro.

Cei trei urmeaza sa fie prezentati Curtii de Apel Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile. Procurorii DNA vor cere si arestarea preventiva in lipsa, pentru 30 de zile, fata de avocatul Liviu Ardeias, avand in vedere ca s-a sustras urmaririi penale.

Din Ordonanta de punere in miscare a actiunii penale, intocmita de procurori, a rezultat ca, in 2010, cei patru inculpati au constituit o asociere infractionala prin care au incercat inducerea in eroare a functionarilor unor agentii bancare din Bucuresti, Sibiu si Pitesti in scopul obtinerii, pe nedrept, a 24,4 milioane lei, echivalentul a aproximativ 5,7 milioane euro, in cadrul unei proceduri de executare silita pornita pentru suma de 11,15 lei, reprezentand cheltuieli de judecata stabilite de o instanta civila in favoarea inculpatului Balan.

"Executarea silita a acestei creante a fost incuviintata de Judecatoria Pitesti in 13 septembrie 2010, procedura de executare fiind derulata prin biroul executorului judecatoresc Eugen Fieraru. In continuare, inculpatii au incheiat intre ei mai multe contracte fictive (de asistenta juridica si de prestari servicii), onorariile acestor contracte fiind stabilite la valoarea totala de 24,4 milioane lei. De asemenea, in cursul lunii septembrie 2010, inculpatul Fieraru stabileste prin proces verbal totalul cheltuielilor ocazionate de executarea silita la suma de peste 12 milioane lei, vadit disproportionat fata de valoarea creantei de executat (11,15 lei)", se arata in comunicat.

In baza acestui proces verbal, Fieraru emite ordonante de poprire catre autoritatile bancare pentru suma de peste 12 milioane lei, cu posibilitatea majorarii acestor cheltuieli pana la totalul de 24, 4 milioane lei, stabilit prin contractele fictive mentionate mai sus.

In perioada septembrie - decembrie 2010, Fieraru, insotit de Cocaina, Balan si Ardeias, a incercat punerea in executare silita a acestor cheltuieli de executare fictive, fara sa obtina suma solicitata ca urmare a opozitiei functionarilor bancari.

DNA mai mentioneaza ca, in plus, procedura de executare silita fusese suspendata provizoriu de catre instanta de judecata inca din luna septembrie 2010.

Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
#DNA inselaciune director Govora, #director Govora arestat, #DNA avocati inselaciune , #DNA