DNA vrea reguli mai aspre pentru "scriitorii" din inchisori

Luni, 04 Mai 2015, ora 20:39
5389 citiri
DNA vrea reguli mai aspre pentru "scriitorii" din inchisori

Directia Nationala Anticoruptie (DNA) vrea schimbarea legii in ceea ce priveste cartile scrise de condamnati in inchisoare, astfel incat acestia sa nu mai iasa atat de usor datorita lucrarilor asa-zise stiintifice.

DNA a facut o sesizare la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) si Ministerul Justitiei, in care cere modificarea legislatiei referitoare la executarea pedepselor, transmite B1 TV.

Astfel, procurorii anticoruptie solicita sa existe o analiza mai riguroasa a lucrarilor stiintifice scrise in penitenciar, dupa ce au constatat ca foarte multe persoane condamnate executa pedepse mai scurte decat cele primite initial, pe baza cartilor pe care le scriu in inchisoare.

DNA sustine ca evaluarea nu este destul de severa, mai ales in contextul in care se cunoaste faptul ca detinutii nu au acces la Internet pentru documentare si nici bibliotecile din inchisori nu dispun de prea multe lucrari de specialitate.

Printre personalitatile care au iesit mai repede din inchisoare dupa ce au scris carti se numara Adrian Nastase, Gigi Becali si George Copos.

Becali face o marturisire plina de sinceritate in cazul cartilor scrise in inchisoare

Acesta din urma a creat chiar un scandal de plagiat, dupa ce a fost acuzat ca volumul sau are o tema trasa la indigo dupa o lucrare de masterat realizata in urma cu zece ani.

Cartea lui Copos, de negasit: Suspiciuni de plagiat

Un alt caz care a tras atentia presei a fost cel al fostului primar al Clujului, Sorin Apostu, care a scris o carte neobisnuita in Penitenciarul Gherla, unde isi ispaseste pedeapsa de 4 ani si 6 luni de inchisoare, pentru fapte de coruptie.

Inca un "scriitor" in inchisoare: Ce politician scrie despre producerea preparatelor din carne

Cartea lui Apostu se numeste "Producerea preparatelor din carne", iar de indata ce cartea va fi publicata, fostul edil va castiga reducerea pedepsei cu o luna.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#DNA scriitori inchisoare, #DNA carti inchisoare, #DNA lege carti inchisoare , #DNA