Dosarul Alina Bica: Terenul lui Gheorghe Stelian, mai scump decat un conac in Manhattan

Luni, 15 Decembrie 2014, ora 19:06
6448 citiri
Dosarul Alina Bica: Terenul lui Gheorghe Stelian, mai scump decat un conac in Manhattan

Procurorii DNA noteza, in rechizitoriul din dosarul Alinei Bica prin care au fost trimisi in judecata fostii membri ai comisiei din ANRP care l-au despagubit pe omul de afaceri Gheorghe Stelian, ca terenul acestuia a fost evaluat la o suma mai mare decat un conac cu 18 camere din Manhattan.

Comparatia este facuta de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie in contextul in care omul de afaceri Gheorgeh Stelian a fost despagubit cu 89 milioane euro pentru un teren agricol de 13 hectare din Bucuresti, de Comisia Centrala pentru Stabilirea Despagubirilor din cadrul Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP).

Terenul a fost supraevaluat cu peste 62 de milioane de euro, au aratat procurorii.

Anchetatorii noteaza, in actul de sesizare a instantei, ca un conac cu 18 camere in Manhattan costa 14,95 milioane dolari in 2008, cand piata imobiliara era la un nivel foarte ridicat in intreaga lume.

Tot in rechizitoriul procurorilor este redata si declaratia unui fost consilier ANRP, care sustine ca l-a "vazut pe Alin Cocos in cadrul institutiei in biroul lui Diacomatu Sergiu Ionut, unde statea cu picioarele pe masa, precum si faptul ca a aflat ca Alin Cocos este beneficiar al unor dosare de despagubire".

Fosta sefa a DIICOT, Alina Bica, a fost trimisa in judecata, luni, de DNA, ea fiind acuzata ca, in calitate de reprezentant al Ministerului Justitiei in comisia ANRP, i-a aprobat omului de afaceri Gheorghe Stelian despagubirea pentru un teren supraevaluat cu peste 62 de milioane de euro.

Procurorii anticoruptie au trimis in fata instantei mai multe persoane care au facut parte din Comisia Centrala pentru Stabilirea Despagubirilor din cadrul Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP), intre care si Alina Bica, arestata preventiv in acest dosar.

Astfel, in acest dosar au fost trimisi in judecata si Crinuta Dumitrean, fost presedinte al ANRP si sefa a Comisiei Centrale de Despagubiri, fostul vicepresedinte ANRP Sergiu Ionut Diacomatu, deputatul Catalin Florin Teodorescu, fost vicepresedinte al ANRP, Remus Virgil Baciu, tot fost vicepresedinte al ANRP, Oana Vasilescu, fost sef de birou la Ministerul Justitiei, Dragos George Bogdan, fost vicepresedinte al ANAF, si Lacramioara Alexandru.

Toti cei opt sunt acuzati de abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

In acelasi dosar urmeaza sa fie judecati si evaluatorul Emil Nutiu si omul de afaceri Gheorghe Stelian, acuzati de complicitate la abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#DNA despagubire dosar ANRP, #DNA despagubire Gheorghe Stelian , #DNA