Dosarul Bica: DNA cere incuviintarea arestarii pentru deputatul Catalin Teodorescu

Luni, 24 Noiembrie 2014, ora 20:22
4808 citiri
Dosarul Bica: DNA cere incuviintarea arestarii pentru deputatul Catalin Teodorescu
Foto: criterii.ro

Directia Nationala Anticoruptie cere Parlamentului aviz de incuviintare a arestarii deputatului Catalin Teodorescu, ales pe listele PDL, implicat in dosarul Alinei Bica, fostul sef al DIICOT.

DNA il acuza pe Catalin Teodorescu de abuz in serviciu, aratand ca arestarea e necesara "pentru inlaturarea unei stari de pericol pentru ordinea publica in scopul asigurarii bunei desfasurari a procesului penal", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Procurorii DNA arata, in cererea lor, ca Teodorescu, impreuna cu Oana Vasilescu, fosta membra a Comisie Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor, "au aprobat, in unanimitate, raportul de evaluare intocmit de expertul evaluator Nutiu Emil, prin care a fost stabilita valoarea de 377.282.300 lei pentru un teren in suprafata de 13 hectare, situat in Bucuresti, prin supraevaluarea acestuia, ceea ce a condus la un prejudiciu de 263.327.559 lei, (echivalentul a 62.548.113 euro, reprezentand supraevaluarea) ".

Concomitent,, spun procurorii, cei doi au facilitat obtinerea de foloase necuvenite pentru beneficiarii drepturilor litigioase.

Florin Catalin Teodorescu a fost audiat luni, timp de 5 ore la DNA, in dosarul despagubirilor pentru un teren supraevaluat cu 61 de milioane de euro si ar putea fi arestat, daca Parlamentul va incuviinta cererea DNA, arata surse citate de Digi 24.

In acelasi dosar a fost audiata luni si Oana Vasilescu. Tot luni a fost adusa cu mandat, la DNA, fosta sefa a ANRP Crinuta Dumitrean.

Dosarul Bica: Un deputat PDL audiat la DNA (Video)

Potrivit unor documente din dosar, Florin Teodorescu si Oana Vasilescu sunt suspectati de abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Florin Teodorescu si Oana Vasilescu, care au fost membri ai comisiei din ANRP ce a aprobat despagubirile solicitate de omul de afaceri Gheorghe Stelian, nu au putut fi audiati pana in acest moment, deoarece au fost plecati din tara. Astfel, procurorii le-au solicitat sa se prezinte luni la sediul DNA.

In acest dosar, fosta sefa a DIICOT Alina Bica a fost arestata preventiv, sambata dimineata, printr-o decizie luata de instanta suprema.

Alina Bica, arestata preventiv, si-a dat demisia de la sefia DIICOT

Bica este acuzata de abuz in serviciu in legatura cu despagubiri aprobate in 2011 pentru Gheorghe Stelian, fiind vorba de un teren de 13 hectare din zona Plumbuita, supraevaluat cu 61 de milioane de euro. Sefa DIICOT era atunci secretar de stat in Ministerul Justitiei si membru al comisieri din ANRP care a aprobat despagubirile.

Aceeasi masura preventiva a fost luata pentru Lacramioara Alexandru, Dragos Bogdan, fost vicepresedinte al ANAF, care au facut parte, si ei, din comisia care a acordat despagubirile, si cel care a evaluat terenul, expertul evaluator Emil Nutiu. Cei trei sunt acuzati tot de abuz in serviciu.

Decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie nu este definitiva si poate fi contestata la aceeasi instanta.

In acelasi dosar este urmarit penal, pentru abuz in serviciu, deputatul UDMR Marko Attila, si el membru al comisiei care a acordat despagubirile, procurorii DNA cerand Camerei Deputatilor aviz pentru arestarea acestuia.

Sefa DIICOT, retinuta: DNA a luat in vizor si alte persoane in dosar - cine urmeaza

De abuz in serviciu este acuzat si un alt membru al comisiei, Sergiu Diacomatu, fost membru PMP, numit in ianuarie presedintele PNL Sector 1, in cazul caruia procurorii anticoruptie au dispus masura controlului judiciar.

A.V.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciucă, despre atacul Iranului asupra Israelului: „O situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii. Potenţialul de escaladare este foarte mare”
Ciucă, despre atacul Iranului asupra Israelului: „O situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii. Potenţialul de escaladare este foarte mare”
Nicolae Ciucă, preşedintele Senatului a declarat marţi, 16 aprilie, despre atacul Iranului asupra Israelului că a fost şi e o situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii, pentru...
Coaliția nu renunță, ”în acest moment”, la Cătălin Cîrstoiu. De ce spune PNL că nu îl poate susține pe Cristian Popescu Piedone la Capitală
Coaliția nu renunță, ”în acest moment”, la Cătălin Cîrstoiu. De ce spune PNL că nu îl poate susține pe Cristian Popescu Piedone la Capitală
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat marţi, 16 aprilie, că, în acest moment, la nivelul coaliţiei s-a menţinut decizia ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidatul coaliţiei la...
#DNA Catalin Teodorescu arestare Bica, #DNA incuviintarea arestarii parlament, #DNA arestare deputat PDL , #DNA