Dosarul Giga TV: Sefa CNA, Narcisa Iorga, Hrebenciuc si "Pinalti", trimisi in judecata (Video)

Vineri, 03 Iulie 2015, ora 11:02
4975 citiri
Dosarul Giga TV: Sefa CNA, Narcisa Iorga, Hrebenciuc si "Pinalti", trimisi in judecata (Video)

Laura Georgescu, Narcisa Iorga, Viorel Hrebenciuc si Gheorghe Stefan au fost trimisi in judecata de catre procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) in dosarul Giga TV.

Presedintele Consiliului National al Audiovizualului, Laura Georgescu, este acuzat de abuz in serviciu (2 infractiuni, din care una in forma continuata - 25 acte materiale) si instigarea la fals in inscrisuri sub semnatura privata, in forma continuata (25 acte materiale), se arata intr-un comunicat al DNA remis vineri.

Laura Georgescu, Viorel Hrebenciuc, Gheorghe Stefan si Narcisa Iorga, pusi sub acuzare de DNA

Viorel Hrebenciuc, la data faptei deputat, membru in Comitetul Executiv National al unui partid (organ de conducere si de decizie al partidului), este acuzat de savarsirea infractiunii de folosire a influentei ori autoritatii in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, de catre o persoana ce detine o functie de conducere intr-un partid.

DNA descinde la CNA. Laura Georgescu, suspectata ca fabrica sesizari la adresa unor posturi TV (Video)

La randul sau, Gheorghe Stefan, la data faptei primar al municipiului Piatra Neamt, persoana ce controleaza postul de televiziune Giga TV, a fost trimis in judecata pentru instigare la infractiunea de folosire a influentei ori autoritatii in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, de catre o persoana ce detine o functie de conducere intr-un partid, mai precizeaza DNA.

Narcisa Iorga, membru al Consiliului National al Audiovizualului (CNA), la data faptei, este acuzata de savarsirea infractiunii de instigare la infractiunea de folosire a influentei ori autoritatii in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, de catre o persoana ce detine o functie de conducere intr-un partid.

Sefa CNA, Laura Georgescu, urmarita penal in dosarul Hrebenciuc: Nici vorba sa-mi dau demisia

Cum l-a invatat Narcisa Iorga pe Gheorghe Stefan sa apeleze la Hrebenciuc pentru a-si recupera licenta pentru Giga TV

Concret, in 17 septembrie 2013, la propunerea Laurei Georgescu, CNA a decis, cu o majoritate de 7 la 4 (11 membri CNA prezenti), retragerea licentei audiovizuale pentru postul Giga TV, controlat de Gheorghe Stefan.

Apoi, Narcisa Iorga, membru al CNA, l-a indrumat pe Gheorghe Stefan sa apeleze la cunostintele sale din mediul politic, pentru a influenta votul pe care ceilalti membri ai CNA urmau sa il dea cu privire la contestatia pe care postul TV respectiv intentiona sa o formuleze, se arata in comunicatul DNA.

Demisie care blocheaza reforma in CNA: Laura Georgescu ramane cu toate puterile intacte

Ca urmare a indicatiilor primite, Gheorghe Stefan i-a solicitat sprijin lui Viorel Hrebenciuc, astfel incat acesta sa faca demersuri pentru a determina functionari din cadrul CNA ca institutia sa revina asupra deciziei prin care a fost retrasa licenta pentru postul de televiziune.

In urma cererii facute de reprezentantul postului TV, Hrebenciuc a realizat demersuri pentru a o determina pe sefa CNA ca institutia pe care o conduce sa revina asupra deciziei.

Potrivit DNA, Hrebenciuc s-a folosit de influenta si autoritatea pe care le detinea, in calitatea sa de membru al structurilor de conducere din partidul din care face parte (PSD), respectiv membru al Comitetului Executiv National, organul de conducere si de decizie al partidului.

In urma acestor actiuni, dupa doar doua saptamani, la data de 1 octombrie 2013, s-a emis o alta decizie prin care s-a revocat hotararea anterioara (6 voturi pentru si 4 voturi impotriva, din 10 membri prezenti).

S-a precizat doar ca argumentele continute in contestatia depusa de postul de televiziune sanctionat au fost admise, fara a se mai realiza o analiza tehnica sau sa se tina cont daca exista un punct de vedere al specialistilor din cadrul CNA, care sa constate daca sustinerile din contestatie sunt temeinice si legale.

DNA sustine ca, prin actiunea sa, Laura Georgescu a contribuit la cauzarea unei tulburari insemnate a activitatii CNA, prin exercitarea necorespunzatoare a atributiilor de serviciu si incalcarea dispozitiilor legale din domeniul audiovizual, ceea ce a permis functionarea, in continuare, a unui post de televiziune caruia ii fusese retrasa in mod corect licenta.

Sechestru pe bunurile Laurei Georgescu

Totodata, potrivit procurorilor DNA, sefa CNA Laura Georgescu i-ar fi determinat pe angajatii sai sa intocmeasca 25 de sesizari false pentru ca mai multe televiziuni sa fie sanctionate, unele dintre acestea fiind sanctionate de mai multe ori.

In unele cazuri, sesizarea a fost redactata si inregistrata inainte ca emisiunea reclamata sa fi avut loc.

Pana in prezent, posturile TV afectate de deciziile Laurei Georgescu s-au constituit parte civila in cauza cu suma totala de 2.296.200 lei.

Astfel, procurorii DNA au dispus instituirea sechestrului asigurator asupra bunurilor mobile si imobile ce apartin Laurei Georgescu.

I.O.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. ”PNL-PSD continuă acapararea statului român”
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. ”PNL-PSD continuă acapararea statului român”
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Laura Georgescu trimisa judecata, #Narcisa Iorga trimisa judecata, #Viorel Hrebenciuc trimis judecata, #Gheorghe Stefan trimis judecata, #dosar GigaTv , #DNA
Comentarii