Dosarul referendumului: Aproape 200 de oameni adusi noaptea la audieri (Video)

Vineri, 24 Octombrie 2014, ora 07:31
5555 citiri
Dosarul referendumului: Aproape 200 de oameni adusi noaptea la audieri (Video)
Foto: Arhiva

Aproape 200 de oameni din Gorj si Vrancea, martori in dosarul referendumului, au fost adusi joi noaptea, cu autocarele, la Bucuresti, pentru a fi audiati in instanta in acest proces, in care se judeca un nou termen.

Mediafax transmite ca procesul nu va avea loc vineri la Inalta Curte de Casatie si Justitie, instanta care judeca dosarul, ci la Curtea Militara de Apel, pentru ca este mai mult spatiu.

Potrivit Digi 24, autocarele din Gorj au plecat la ora 3 dimineata si sunt escortate de o masina de politie si o ambulanta, avand in vedere ca este vorba in general de persoane in varsta.

Acesti oameni au primit mandate de aducere, iar daca nu s-ar fi prezentat in instanta riscau o amenda de pana la 3.000 de lei.

La termenul din 3 octombrie, magistratii de la ICCJ au stabilit ca pe 24 octombrie sa fie audiati toti martorii, pentru ca multi dintre acestia sunt batrani sau au probleme de sanatate, de aceea nu ar trebui "pusi pe drumuri" in perioada rece a anului.

Persoanele chemate la audieri ca martori figureaza pe listele electorale ca si cum ar fi votat la referendum, insa au declarat la politie ca nu si-au exercitat acest drept in iulie 2012.

In dosarul de fraudare a referendumului organizat pentru demiterea presedintelui Traian Basescu a fost trimis in judecata si vicepremierul Liviu Dragnea, alaturi de alte 74 de persoane.

Frauda la referendum - 18 presedinti de sectii de votare, urmariti penal

In acest dosar, exista deja o condamnare pentru ca sotii Marius Marinel si Simona Cristina Predut au fost judecati separat de ceilalti 73 de inculpati, prin procedura simplificata, dupa ce si-au recunoscut vinovatia.

La 2 iulie, instanta suprema i-a condamnat pe cei doi la cate un an si patru luni de inchisoare cu suspendare si le-a stabilit acestora un termen de incercare de trei ani si patru luni.

Dragnea, audieri la DNA in legatura cu fraudarea referendumului

Potrivit DNA, in acest dosar, Liviu Dragnea este acuzat de folosire a influentei sau autoritatii de catre o persoana care detine o functie de conducere intr-un partid, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Preşedintele Klaus Iohannis va participa miercuri şi joi, 17-18 aprilie, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles. Şeful statului va participa, de...
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
#audieri dosar referendum, #referendum martori adusi Bucuresti , #DNA