Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Dosarul Truica- Andronic: Cum a fost folosit cotidianul Evenimentul Zilei (stenograma)

Joi, 10 Decembrie 2015, ora 22:40
8647 citiri
Dosarul Truica- Andronic: Cum a fost folosit cotidianul Evenimentul Zilei (stenograma)
Foto: Digi24

Remus Truica si Dan Andronic au folosit cotidianul Evenimentul Zilei cu scopul de a influenta decizia de a retroceda ilegal Padurea Baneasa, sustin procurorii DNA.

Informatia apare in referatul prin care se cere arestarea preventiva a celor 5 suspecti din dosar, solicitare discutata in aceasta seara de catre instanta, informeaza profit.ro.

Potrivit Referatului, in data de 19.10.2011, la ora 10.53.33, intre mai multi suspecti, printre care si avocatul Robert Rosu, retinut si propus pentru arestare preventiva, s-a purtat urmatoarea discutie, inregistrata de anchetatori:

"Marcovici Marius Andrei: Salut, Robert. Ce faci?

Robert: Bine. Zi.

Marcovici Marius Andrei: Putem sa ne vedem cumva un pic mai devreme de 16.00, la un 15.00 ceva, n-ai nicio posibilitate?

Robert: La 15.00 e ok.

Marcovici Marius Andrei: Ca sa-i zic lui acesta. Vin cu, il stii pe Lucian Mateescu?

Robert: Da, bineinteles.

Marcovici Marius Andrei: Asa. S-ar putea sa preia el conducerea asta si trebuie sa-i facem un soi de go through in ceea ce se intampla in firma, adica legal vorbind. Si sa fii pregatit cu astea. La 15.00.

Robert: E ok, e in regula... Asculta! Trebuie sa-l ajuti mai mult, DAN, cu printii...Faptul ca ea te f... la cap nu prea ajuta proiectul. Stii? Nu prea e de ajutor sa fii cu capul in nori...

membru grup: Ok. Dar ziarul?

Andronic Dan: Da, ziarul o poate face, dar nu este suficient. Am facut ceva. Reactia nu a fost minunata, deci nu vreau sa mai folosesc acelasi canal.

membru grup: Ziarul?

Andronic Dan: Da. O sa fac ceva inainte de moment."

Jurnalistul Dan Andronic a fost retinut miercuri noapte de procurorii DNA. El este actionar majoritar la publicatiile Evenimentul Zilei si Capital, si director editorial la EVZ.

Dan Andronic, retinut de DNA

Andronic a fost scos cu catuse la maini din sediul DNA Brasov dupa mai multe ore de audieri in dosarul privind retrocedarile ilegale cu un prejudiciu estimat la 136 de milioane de euro.

Au mai fost adusi miercuri pentru audieri la DNA Brasov in acest dosar omul de afaceri Remus Truica, dar si Marius Marcovici, fost consilier al lui Calin Popescu-Tariceanu, precum si Claudiu Lucian Mateescu, director general al dezvoltatorului imobiliar Impact. Toti au fost ulterior retinuti de procurori.

Andronic a fost si el consultant al fostilor premieri Nastase si Tariceanu.

Dan Andronic, adus la sediul DNA Brasov pentru audieri

Omul de afaceri Remus Truica, retinut in dosarul retrocedarilor ilegale

Si numele printului Paul apare in dosarul DNA. Acesta urma sa fie audiat tot miercuri la DNA Brasov, insa i s-a facut rau pe drum si a ajuns la spital la Ploiesti.

In drum spre DNA, printului Paul i s-a facut rau si a ajuns la spital

Procurorii DNA ancheteaza retrocedarea a 46,78 de hectare de teren si padure pe care printul Paul le-a obtinut in 2006 in Snagov, dupa ce s-a descoperit ca sunt documente care arata ca acel teren n-ar fi fost niciodata al Casei Regale, si totusi o instanta de judecata a stabilit contrariul.

Intre timp, mare parte din teren a fost vanduta de nepotul lui Carol al II-lea mai multor persoane, printre care si lui Remus Truica, fostul sef de cabinet al lui Adrian Nastase.

Ancheta deschisa inca din 2010 se sprijina pe un raport de audit al Curtii de Conturi, care a prezentat situatia tuturor retrocedarilor din 1990 pana in 2012.

Inspectorii sustin ca Paul de Romania ar fi primit ilegal din padurea "Fundul Sacului", de pe malul lacului Snagov.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#Andronic Evenimentul Zilei Truica DNA , #DNA