Dupa o noapte la DNA, seful CJ Timis, Titu Bojin, nu va fi retinut: Nu am abuzat in niciun fel de functie (Video)

Joi, 11 Decembrie 2014, ora 07:51
3792 citiri
Dupa o noapte la DNA, seful CJ Timis, Titu Bojin, nu va fi retinut: Nu am abuzat in niciun fel de functie (Video)
Foto: deBANAT.ro

Presedintele Consiliului Judetean Timis, Titu Bojin, va fi cercetat sub control judiciar in dosarul de coruptie care il vizeaza, au decis procurorii joi dimineata.

De asemenea, au fost emise ordonante de retinere pe numele a patru persoane cercetate in acest dosar, intre care consilierul judetean PSD Marcel Mihoc.

Bojin a fost audiat toata noaptea la sediul central al DNA din Bucuresti, dupa ce miercuri a fost adus cu duba de la Timisoara.

"Plec acasa. Nu am abuzat in niciun fel de functie", a spus Titu Bojin la iesirea de la audieri, citat de Agerpres.

"Este o ancheta corecta. Sunt sub control judiciar. Sunt in drum spre casa, acum plec de la Bucuresti", a declarat Titu Bojin pentru Mediafax, precizand ca de vineri va merge la serviciu.

Bojin este suspectat de luare de mita, trafic de influenta si abuz in serviciu.

In cursul diminetii de miercuri, DNA a facut perchezitii la locuinta lui Bojin, dar si in biroul sau de la Consiliul Judetean.

Procurorii il acuza pe Bojin ca si-a folosit influenta pentru a convinge 17 primari din Timis sa incheie contracte din bani publici, cu o firma agreata.

Perchezitii DNA la Consiliul Judetean Timis si 17 primarii - Seful CJ, Titu Bojin, ridicat de acasa

Cine este si ce avere are Titu Bojin, seful CJ Timis - apropiat si protejat al lui Ilie Sarbu

Perchezitii DNA in Bucuresti si 11 judete: Contracte suspecte la CFR Calatori si CJ Timis (Video)

Pe de alta parte, procurorii DNA au facut perchezitii, miercuri, la depourile CFR Calatori din Bucuresti si inca opt orase, in dosarul de coruptie in care sunt implicati mai multi alesi locali din judetul Timis, printre care si Titu Bojin.

Descinderile au avut loc la depourile CFR Calatori din Capitala si din orasele Timisoara, Cluj, Brasov, Sibiu, Ploiesti, Arad, Suceava si Iasi, relateaza Mediafax.

Procurorii au descins la 48 de adrese din mai multe judete, inclusiv la 20 de institutii publice.

Printre acestea se numara Consiliul Judetean Timis, Directia Prestari Servicii din CJ Timis, Asociatia Dezvoltare Intercomunitara Apa - Canal Timis si Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului Bucuresti.

Surse judiciare citate de Agerpres au aratat ca noua depouri ale CFR Calatori ar fi incheiat contracte de furnizare de produse, in mod fraudulos, cu firma Ecomet West SRL, care este controlata de un apropiat al sefului CJ Timis. Valoarea toatala a contractelor s-ar ridica la peste 170.000 de lei.

Sursele mentionate spun ca Teodor Alexandru Gavris, director in cadrul CFR Calatori, ar fi cel care i-a determinat pe sefii de depouri sa atribuie contracte ilegal, prin fraudarea procedurilor de achizitie.

Ecomet West ar fi beneficiat si de alte contracte de achizitii, incheiate cu primarii si alte institutii publice din judetul Timis, dupa ce Titu Bojin ar fi exercitat o serie de presiuni.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#Titu Bojin control judiciar, #Titu Bojin DNA, #Titu Bojin coruptie, #Titu Bojin contracte CFR , #DNA