Duta il da in judecata pe Ponta pentru calomnie: Sa inceteze cu amenintarile de stalinist

Marti, 16 Iulie 2013, ora 15:22
2058 citiri
Duta il da in judecata pe Ponta pentru calomnie: Sa inceteze cu amenintarile de stalinist
Foto: Ghimpele

Lucian Duta, fostul presedinte al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, a declarat, marti, ca il va da in judecata pe premierul Victor Ponta pentru calomnie, dupa ce, luni, Guvernul l-a reclamat pe acesta la DNA.

"Il dau in judecata pe Victor Ponta pentru calomnie. Ii cer premierului Victor Viorel Ponta sa inceteze imediat cu presiunile inadmisibile asupra justitiei si cu comenzile politice asupra DNA, care sunt demne de un procuror stalinist", a precizat Duta.

"Din pacate, minciuna, prostia si incompetenta nu sunt incriminate de Codul penal. Practic, prin declaratiile presedintelui CNAS de azi, se adevereste ca proiectul antifrauda a fost blocat de Victor Ponta prin finul sau, fostul presedinte CNAS", a mai spus Lucian Duta.

Acesta a mai precizat ca se va consulta cu avocatii pentru a vedea ce ii va cere premierului, dar ca sigur ii va solicita despagubiri.

"O sa ma consult si cu avocatii mei si o sa vedem ce putem sa-i cerem. Nu m-am hotarat ce o sa-i cer, dar o sa-i cer despagubiri", a afirmat Duta, adaugand ca in maximum doua zile avocatii sai vor redacta plangerea care va fi depusa.

Fostul presedinte al CNAS a precizat, luni, inainte de sedinta BPN al PDL, ca nu a primit niciun document in privinta sesizarii de catre Guvern a DNA in cazul sau, ca sunt "absolut aberante" acuzatiile care i se aduc, dar ca probabil va fi chemat la DNA.

Lucian Duta: Acuzatiile care mi se aduc sunt absolut aberante (Video)

"Nu am primit niciun document. Am vazut ce ati vazut si dumneavoastra. Mi se pare anormal ca singurul sistem antifrauda din Romania care ar aduce cetatenilor 400 de milioane de euro sa fie blocat de primul ministru si finul sau, domnul fost presedinte al CNAS", a precizat Duta intrebat daca i s-au adus la cunostinta acuzatiile din sesizarea catre DNA.

Duta a mai spus ca sunt absolut aberante acuzatiile care i se aduc si ca in contractul sau de management ca presedinte al CNAS nu scrie nicaieri ca este raspunzator de profitul Imprimeriei Nationale.

"Eu ma astept ca maine domnul prim-ministru sa spuna ca agricultura nu merge din cauza managementului defectuos al lui Lucian Duta si poimaine sa spuna ca in general mandatul dansului nu poate fi dus la capat din cauza managementului defectuos al lui Lucian Duta. Este absolut aberant, in contractul de management al presedintelui CNAS nu scrie nicaieri ca eu sunt raspunzator de profitul Imprimeriei Nationale", a mai spus Duta.

Lucian Duta, fostul sef al CNAS, reclamat de Guvern la DNA

Guvernul a anuntat, duminica, ca va sesiza Directia Nationala Anticoruptie pentru nereguli in atribuirea contractului pentru cardul national de sanatate, cu efecte in neimplementarea proiectului si determinarea unei pagube de peste 1,2 milioane euro, comise de fostul presedinte al CNAS Lucian Duta.

Neregulile au fost sesizate de catre inspectorii Corpului de Control al prim-ministrului, intr-un raport redactat in urma cu aproape o luna.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#Lucian Duta DNA, #Lucian Duta judecata Ponta, #Lucian Duta Victor Ponta, #Lucian Duta reclamat DNA , #DNA