Falca: DNA nu face perchezitii la Primaria Arad

Joi, 29 Martie 2012, ora 16:04
1937 citiri
Falca: DNA nu face perchezitii la Primaria Arad
Foto: Arhiva

Primarul Aradului, Gheorghe Falca, a explicat ca procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) nu fac perchezitii nici la el acasa si nici la sediul institutiei. De fapt, DNA ar fi cerut, in urma cu cateva zile, contractele pe care municipalitatea le-a incheiat cu firma milionarului Georgica Cornu.

Falca a subliniat ca motivul pentru care procurorii ancheteaza aceste documente este ca firma lui Cornu ar fi prezentat in vederea unor licitatii documente atribuite Primariei Timisoara, dar care nu au fost emise de fapt de aceasta.

Procurorii au descins la Primaria Arad si la Consiliul Judetean

"Nu exista in acest moment niciun anchetator in birou, la mine acasa, ca am inteles ca s-a discutat de mersul anchetatorilor la mine acasa. La Primaria Municipilui Arad s-au solicitat si in luna februarie, si acum, documente cu referire la compania Confort.

In luna februarie s-a solicitat de catre Procuratura din Arad pentru ca, anul trecut, intr-o licitatie din interiorul municipiului Arad, un document a fost verificat de catre comisia de licitatie la primaria din Timisoara, constatandu-se ca Primaria din Timisoara nu a emis un asemenea document pentru firma Confort ca sa poata sa participe la o astfel de licitatie.

La licitatia respectiva, Confort a pierdut, doar ca in timpul licitatiei a fost un document adus de la Primaria din Timisoara, care se pare ca nu e al Primariei din Timisoara si pentru asta din cate stiu eu e o cercetare", a aratat el.

Falca spune ca Primaria Arad are doua contracte cu firma Confort. "Din acest moment, ni s-au cerut toate contractele, toate ofertele pe care le-a depus firma Confort din 2009 pana in 2011 in cadrul municipiului Arad. Noi avem un contract mare unde exista si firma Confort, in asociere cu alte firme, si mai avem si un contract de intretinere anual. Deci, din cele cinci contracte de intretinere, exista unul singur cu firma Confort", sustine pedelistul.

Mai mult, din informatiile sale, Falca spune ca si altor institutii publice locale li s-au cerut acte ale acestei firme. "Eu am inteles ca se fac verificari la mai multe institutii publice locale, am inteles ca mai multe institutii au primit solicitari sa prezinte aceste contracte", a afirmat pedelistul.

"N-a venit nimeni azi (joi - n. red.) la Primarie, asta incerc sa va spun. Acum doua zile s-au solicitat aceste contracte. Nu au venit procurorii azi, au venit doi domni, care in numele procurorilor au ridicat acele acte. Daca ni s-au cerut acele lucruri nu inseamna mai nimic, e un lucru normal, contractele sunt transparente, nu exista ceva ascuns in acest moment", a adaugat Gheorghe Falca.

"Nu am o relatie cu domnul Cornu, dar ne-am vazut de patru-cinci ori (...) Cineva a exagerat si cine a transmis zvonul ca plec din partid, zvonul ca acum sunt perchezitii la mine acasa sau la Primarie... Pacat de ei", a conchis primarul aradean.

Udrea, Boagiu si Falca raman in PDL: Zvonurile privind plecarea, intoxicari ale USL

Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a precizat joi ca procurorii nu au facut perchezitii, ci doar au ridicat documente de la Primaria Arad si de la Consiliul Judetean Arad intr-un dosar aflat in faza actelor premergatoare.

De asemenea, DNA a mai precizat ca in respectivul dosar nicio persoana nu are calitate de invinuit.

Precizarea a fost facuta dupa ce in presa a aparut informatia ca DNA a cerut Primariei Arad acte aferente unor contracte unei firme ale timisoreanului Georgica Cornu cu care municipalitatea urma sa colaboreze sau a colaborat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Gheorghe Falca perchezitii DNA, #perchezitii DNA Primaria Arad, #Gheorghe Falca primar Arad , #DNA