Florin Secureanu, la DNA: Iubita mea este singura care are grija de mine, pe banii ei

Luni, 31 Iulie 2017, ora 12:53
4352 citiri
Florin Secureanu, la DNA: Iubita mea este singura care are grija de mine, pe banii ei
Foto: Hepta.ro

Fostul manager al Spitalului Malaxa din Bucuresti, Florin Secureanu, s-a prezentat din nou la DNA, luni, pentru a ridica mai multe documente si a sustinut ca in acest moment este intretinut de iubita lui, singura care are grija de el.

"Niciodata nu fac denunt. Am venit sa ridic documente. Am de ridicat 150 de documente, nu am facut niciun denunt. Iubita este singura care are grija de mine, pe banii ei, primeste de la stat", a declarat Secureanu pe scarile Directiei Nationale Anticoruptie, intrebat de jurnalisti daca a venit pentru a face denunturi.

Florin Secureanu, judecat pentru fapte de coruptie, a fost si in 24 iulie la Directia Nationala Anticoruptie, unde a fost audiat aproximativ sase ore.

In 12 iulie, magistratii Curtii de Apel Bucuresti au decis definitiv ca fostul manager al Spitalului Malaxa din Bucuresti - care se afla in arest preventiv din decembrie 2016 - sa fie fi plasat in arest la domiciliu.

Florin Secureanu a aratat atunci in fata judecatorilor de la Curtea de Apel Bucuresti ca regreta faptele de care este acuzat si le recunoaste, dorind sa fie judecat in procedura simplificata pentru a beneficia de reducerea pedepsei. El a sustinut ca are probleme pulmonare care pot fi tratate mai usor in arest la domiciliu, dar si ca "impactul mass-media" a fost exagerat in cazul sau.

"Regret faptele care mi se imputa si le recunosc. N-am fost oscilant in fata procurorului DNA. Am recunoscut toate acuzatiile care mi-au fost aduse. Am probleme pulmonare care pot fi tratate mai usor in arest la domiciliu. Am, de asemenea, lucrari de implantologie care nu au fost terminate. Impactul mass-media a fost exagerat in cazul meu. Conversatiile din dosar au fost prezentate trunchiat. Doresc sa acopar o parte din prejudiciu. Un vecin vrea sa cumpere imobilul aflat in constructie", a aratat Secureanu.

La randul sau, procurorul de sedinta a spus ca faptele de care este acuzat Secureanu s-au intins pe o perioada de sapte ani, ca nu a platit prejudiciul stabilit in dosar si ca in timpul urmaririi penale a avut o atitudine oscilanta.

"Nu se impune masura inlocuirii arestului preventiv cu arestul la domiciliu. A acceptat procedura simplificata, dar asta nu inseamna ca a fost diminuata gravitatea faptelor. A facut acest lucru pentru a beneficia de o pedeapsa redusa", a aratat procurorul.

Fostul manager al Spitalului Malaxa a fost trimis in judecata de DNA in 15 mai in dosarul in care este acuzat ca a conceput si a pus in aplicare mai multe mecanisme prin care si-a insusit peste 9 milioane de lei din patrimoniul spitalului, care s-a constituit parte civila in acest caz. Secureanu este judecat pentru delapidare (cinci fapte, din care una cu consecinte deosebit de grave) si luare de mita.

Florin Secureanu a fost manager al Spitalului Clinic "Nicolae Malaxa" din Bucuresti in perioada 1 aprilie 2007 - 29 noiembrie 2016, timp in care "a conceput si pus in aplicare mai multe mecanisme prin care si-a insusit sume semnificative de bani din patrimoniul spitalului, in cuantum total de 9.144.053,4 lei", se arata in rechizitoriul procurorilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Florin Secureanu iubita grija bani, #Secureanu audiat DNA, #Secureanu denunt DNA , #DNA
Comentarii