Fostul prefect de Buzau, pus sub control judiciar in dosarul retrocedarilor ilegale

Vineri, 15 Mai 2015, ora 20:58
3385 citiri
Fostul prefect de Buzau, pus sub control judiciar in dosarul retrocedarilor ilegale

Fostul prefect al judetului Buzau Paul Beganu, arestat preventiv din decembrie 2014 in dosarul retrocedarilor ilegale de la Gura Teghii, va fi cercetat sub control judiciar, in urma unei decizii definitive date, vineri, de instanta suprema, care a mentinut decizia Curtii de de Apel Ploiesti.

Avocatul lui Paul Beganu, Nicu Cristian, a declarat ca fostul prefect de Buzau va fi cercetat sub control judiciar, dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitie a mentinut, vineri, decizia Curtii de Apel Ploiesti si a respins contestatia procurorilor DNA, transmite corespondentul Mediafax.

Decizia instantei este definitiva.

Prefectul Buzaului si un fost prefect al judetului, trimisi in judecata de DNA pentru retrocedari ilegale

Curtea de Apel Ploiesti a decis, in urma cu o saptamana, ca Paul Beganu, arestat preventiv in dosarul retrocedarilor ilegale de la Gura Teghii, precum si omul de afaceri Gheorghe Ceteras si fostul sef al ITSRV Focsani Alexandru Lefter, aflati in arest la domiciliu in acelasi caz, sa fie pusi sub control judiciar.

Pe durata celor 60 de zile de control judiciar, Paul Beganu va trebui sa se prezinte la organul de urmarire penala sau la instanta de cate ori este chemat, sa informeze daca isi schimba locuinta, sa se prezinte la Politie conform programului de supraveghere sau de cate ori este chemat. De asemenea, el trebuie sa nu iasa din tara fara incuviintarea judecatorului, sa nu mearga la sediile Regiei Nationale a Padurilor Romsilva, Ministerului Finantelor, SC Forestiera Ardeleana SRL si sa nu comunice cu reprezentanti ai acestora, sa nu se apropie de ceilalti inculpati si martori din dosar si sa nu comunice cu acestia.

Prefectul de Buzau si-a dat demisia

La jumatatea lunii aprilie, fostul prefect de Buzau Paul Beganu, dar si prefectul de atunci, Maria Buleandra, au fost trimisi in judecata, alaturi de alte zece persoane, de DNA, in dosarul retrocedarii a peste 5.000 de hectare de padure din judetul Buzau.

Astfel, procurorii DNA - Serviciul Teritorial Ploiesti i-au trimis in judecata, in stare de arest preventiv, pe Gheorghe Ceteras, omul de afaceri caruia i-a fost retrocedata padurea de la Gura Teghii, pentru constituire a unui grup infractional organizat, cumparare de influenta si dare de mita, si pe fostul prefect de Buzau din perioada 2009-2012, Paul Beganu, pentru abuz in serviciu, luare de mita, instigare la fals intelectual, spalare de bani, fals intelectual, instigare la dare de mita.

ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
#Paul Beganu control judiciar, #fost prefect Buzau control judiciar, #Paul Beganu DNA, #prefect Buzau retrocedari ilegale , #DNA