Fostul presedinte CJ Botosani, condamnat pentru coruptie

Vineri, 27 Ianuarie 2012, ora 15:41
2586 citiri
Fostul presedinte CJ Botosani, condamnat pentru coruptie
Foto: Botosaneanul

Fostul presedinte al Consiliului Judetean (CJ) Botosani, Constantin Contac, a fost condamnat, miercuri, pentru fapte de coruptie, la trei ani de inchisoare cu suspendare si retragerea dreptului de a candida la alegerile din acest an.

Decizia a fost luata de catre Curtea de Apel Brasov, dar ea poate fi atacata cu recurs. In acelasi dosar a fost condamnat si fiul fostului lider PSD Botosani, Liviu Contac, informeaza Botosani News.

Dosarul a fost deschis in 2007 si initial s-a aflat pe rolul Tribunalului Botosani, insa la scurt timp dupa inceperea procesului a fost stramutat la Brasov, la cererea procurorilor DNA. Tribunalul Brasov a dispus pe 23 martie 2011 achitarea lui Constantin Contac si a fiului acestuia, insa procurorii DNA au facut recurs, iar acesta a fost acceptat.

Fostul sef al CJ Botosani, fost lider al filialei judetene PSD, este acuzat de procurorii anticoruptie ca ar fi primit foloase necuvenite de 200 de miliarde de lei vechi.

Constantin Contac este acuzat de efectuarea de operatiuni financiare in situatii de incompatibilitate, spalare de bani si fals in declaratii. Potrivit procurorilor DNA, Constantin Contac ar fi desfasurat, alaturi de fiul sau, Liviu Contac, fost director la Directia Judeteana de Drumuri si Poduri, afaceri cu bani publici constand in contracte de prestari servicii avand ca obiect activitati de intretinere a drumurilor si, respectiv, transport material.

Pe scurt, Constantin Contac a fost condamnat pentru ca, folosindu-se de functia sa de presedinte la CJ si de aceea de director a fiului sau la DJDP, ar fi atribuit lucrari din fonduri publice, printr-o firma paravan condusa de Ioan Andrici, societatilor la care era actionar si care nu puteau contracta direct lucrari cu DJDP.

Firma lui Andrici castiga licitatii, dar marea parte a lucrarilor si fondurilor ajungeau la SC Transporturi Auto SA.

Constantin Contac a fost condamnat la trei ani de inchisoare cu suspendare sub supraveghere, cu un termen de incercare de sase ani, si a primit o pedeapsa complementara de interzicere a dreptului de a alege si de a fi ales in autoritatile publice sau in functii elective publice pe o durata de 2 ani.

De asemenea, Liviu Contac a fost condamnat la pedeapsa principala de 2 ani si 6 luni inchisoare, cu suspendare sub supraveghere, cu termen de incercare de cinci ani si jumatate, si pedeapsa complementara a dreptului de a ocupa o functie implicand exercitiul autoritatii de stat pe o durata de 2 ani.

Tot la doi ani si sase luni a fost condamnat si administratorul firmei Construct Com, Ioan Andrici. Si el va avea un termen de incercare de cinci ani si jumatate.

In plus, Curtea de Apel Suceava "mentine masura sechestrului asigurator aplicat asupra bunurilor proprietatea inculpatilor prin ordonanta procurorului din data de 4.06.2006 dispusa in dosar nr. 72/P/2006 pana la concurenta sumei de 575.594,84 lei".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Constantin Contac condamnat inchisoare, #Contac Botosani PSD, #Contac condamnat , #DNA