Fostul presedinte CJ Botosani Florin Turcanu, retinut de DNA (Video)

Marti, 22 Martie 2016, ora 23:24
3357 citiri
Fostul presedinte CJ Botosani Florin Turcanu, retinut de DNA (Video)
Foto: Facebook/Florin Turcanu

Fostul presedinte CJ Botosani Florin Turcanu a fost retinut, marti seara, de procurorii DNA, fiind acuzat ca a primit mita de la un om de afaceri, constand in constructia, amenajarea si utilarea unei case pentru o ruda, pentru a interveni la functionari publici locali pentru atribuirea unor contracte catre firmele celui din urma.

DNA Suceava anunta retinerea lui Florin Turcanu pentru trafic de influenta in forma continuata si punerea in miscare a actiunii penale fata de Vasile Marcel Birsan, pentru cumparare de influenta, transmite News.ro.

Deputatul PNL Florin Turcanu, trimis in judecata pentru fals si uz de fals

Procurorii arata ca, in perioada iunie 2013 - septembrie 2014, Florin Turcanu, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Botosani, a pretins si primit de la Vasile Birsan sume de bani sau alte foloase materiale, reprezentand contravaloarea unor lucrari de constructie si amenajare executate la un imobil ce apartinea unei rude a primului. Cheltuielilor respective, in cuantum de 272.906 de lei, li se adauga si cele privind achizitionarea unor aparate si bunuri de uz casnic.

In schimbul executiei lucrarilor respective, fostul presedinte al CJ Botosani i-a promis omului de afaceri ca va interveni asupra unor functionari publici din cadrul consiliului judetean si din cadrul a doua primarii de comuna de pe raza aceluiasi judet, in scopul de a-i determina sa faciliteze atribuirea, prin incredintare directa, a trei contracte de lucrari si furnizare de bunuri, in valoare de peste 600.000 de lei, catre firmele administrate de Birsan, lucru care s-a si intamplat ulterior, mai spun anchetatorii.

In acelasi context, potrivit DNA, Turcanu i-a mai promis lui Birsan ca va interveni asupra membrilor comisiilor de licitatie, functionari publici din cadrul Consiliului Judetean Botosani, cu atributii in materia achizitiilor publice, pentru a-i determina sa favorizeze una din firmele omului de afaceri pentru castigarea unor licitatii publice privind contracte de executie lucrari a caror finantare era asigurata din fonduri europene, de la bugetul de stat si bugetul local.

Perchezitii DNA in Botosani la Consiliul Judetean si PNL UPDATE

Turcanu urmeaza sa fie prezentat, miercuri, Tribunalului Suceava cu propunere de arestare preventiva.

Procurorii DNA Suceava au facut, marti, perchezitii la locuinta lui Florin Turcanu si la sediul Consiliului Judetean Botosani.

La finalul perchezitiilor, Turcanu a fost dus la sediul DNA Suceava pentru a fi audiat.

Florin Turcanu a fost deputat in mandatul 2008-2012 si apoi presedinte al CJ Botosani, pana in februarie 2015, cand prefectul judetului a dispus incetarea mandatului sau intrucat in decembrie 2014 a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Suceava la sase luni de inchisoare cu suspendare pentru fals intelectual.

Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
#Florin Turcanu retinut DNA, #Florin Turcanu DNA, #Florin Turcanu CJ Botosani , #DNA