Fostul sef de cabinet al lui Blejnar, mandat de arestare in lipsa

Marti, 10 Iulie 2012, ora 12:42
3591 citiri
Fostul sef de cabinet al lui Blejnar, mandat de arestare in lipsa
Foto: Arhiva

Fostul sef de cabinet al lui Sorin Blejnar, fostul sef de la ANAF, Codrut Marta, invinuit in dosarul evaziunii fiscale aflat pe rol la Directia Nationala Anticoruptie (DNA), va primi mandat de arestare in lipsa.

Concret, procurorii Anticoruptie cer arestarea in lipsa a lui Codrut Marta pentru o perioada de 30 de zile, transmite Romania TV.

Procurorii anticoruptie ar fi dispus printr-o ordonanta data in dosarul 54/2011 punerea sub invinuire a fostului sef al ANAF, Sorin Blejnar, a fostului sef al Autoritatii Nationale a Vamilor Viorel Comanita, a fostului sef al SIPI Constanta Dan Florin Secareanu, si a fostului sef de cabinet al lui Blejnar, Codrut Marta.

Insa Marta nu este de gasit. Procurorii de la Parchetul General spun ca nu a putut fi localizat, iar alte surse spun ca fost omorat. Exista si zvonuri potrivit carora Marta ar fi fugit din Romania.

Fostii sefi ai SIPI Constanta si ai Vamilor, retinuti pentru evaziune fiscala

Unul dintre avocatii din acest caz a spus, la iesirea din sediul DNA, ca cei patru sunt cercetati pentru complicitate la evaziune fiscala si sprijinirea unui grup infractional organizat, toata investigatia pornind de la omul de afaceri Radu Nemes.

Concret, prin firmele pe care le controla Radu Nemes, sotia sa si concubina acestuia s-ar fi importat produse petroliere de o anumita calitate, iar dupa intrarea in tara acestia ar fi declarat produsele petroliere la o calitate mult inferioara.

Sursa citata precizeaza ca prin aceasta procedura ilegala s-a urmarit plata unei accize mult mai mici pentru produsele petroliere, in timp ce ele erau vandute in realitate pe piata neagra la o suma mult mai mare. In acest fel a aparut evaziunea fiscala cercetata de procurorii anticoruptie.

Procurorii DNA au emis, in total, 11 ordonante de retinere in dosarul de evaziune fiscala, printre care pentru fostul sef al SIPI Constanta Dan Secareanu si fostul sef al Vamilor Viorel Comanita, si cer, marti, instantei Curtii de Apel Bucuresti arestarea lor preventiva.

România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a enumerat joi, 28 martie, câteva persoane despre care consideră că „într-o ţară civilizată ar trebui să fie azi în puşcărie. „Eu am precizat azi...
#Codrut Marta sef Blejnar, #Codrut Marta mandata arestare lipsa, #sef SIPI Constanta evaziune, #sef Vami evaziune fiscala, #Sorin Blejnar ANAF evaziune fiscala, #dosar evaziune fiscala DNA , #DNA