Incepe ca un banc, dar e dosar la DNA: Doi politisti au luat mita trei pesti de la colegul Cotoi

Vineri, 13 Noiembrie 2015, ora 20:10
8633 citiri
Incepe ca un banc, dar e dosar la DNA: Doi politisti au luat mita trei pesti de la colegul Cotoi
Foto: Arhiva Ziare.com

Trei politisti de frontiera, intre care un sef din Politia de Frontiera Giurgiu si adjunctul Politiei de Frontiera Calafat, au fost retinuti, primii doi fiind acuzati ca au facut "o cercetare administrativa formala" in cazul celui de-al treilea, primind in schimb trei pesti si o sticla cu whisky.

Potrivit unui comunicat transmis, vineri, de Directia Nationala Anticoruptie, procurorii DNA - Serviciului Teritorial Craiova au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea lui Ionut Damian, comisar sef de politie, sef Serviciu Control Trafic Frontiera din Inspectoratul Teritorial al Politiei de Frontiera (ITPF) Giurgiu, pentru abuz in serviciu, luare de mita si trafic de influenta, a lui Costel Simion, comisar sef de politie, adjunct al sefului Sectorului Teritorial al Politiei de Frontiera (STPF) Calafat, pentru instigare la abuz in serviciu, luare de mita, dare de mita si cumparare de influenta, precum si a lui Ovidiu Cotoi, agent de politie la Sectorului Politiei de Frontiera Calafat, pentru dare de mita.

Comisar de politie prins in flagrant: A cerut mita 15 fripturi, un bax de vin si altul de apa minerala

Procurorii arata ca, in toamna acestui an, Costel Simion, in calitate de adjunct al sefului Sectorului Politiei de Frontiera Calafat, i-a solicitat lui Ionut Damian, sef Serviciu Control Trafic Frontiera din ITPF Giurgiu (sef ierarhic al celor doi), sa-si indeplineasca in mod abuziv sarcinile de serviciu privind verificarea activitatii de serviciu a agentului de politie Ovidiu Cotoi, de la Sectorul Politiei de Frontiera Calafat (subaltern al lui Simion Costel), cerandu-i acestuia sa efectueze o cercetare administrativa formala, lucru pe care acesta l-a si facut.

In urma efectuarii "cercetarii" respective, lui Ovidiu Florinel Cotoi i-a fost data o sanctiune simbolica, "desi faptele de care se facea vinovat acesta erau de o gravitate ridicata".

De asemenea, in 11 noiembrie, pentru a "recompensa" activitatea desfasurata de seful lor, Costel Simion i-a solicitat, in mod direct, agentului de politie sa-i remita unele bunuri pentru a le da lui Ionut Damian, "cu ocazia deplasarii in localitatea Giurgiu".

"Din datele existente la dosarul cauzei, a rezultat ca inculpatul Simion Costel i-a solicitat inculpatului Cotoi Ovidiu Florinel sa-i remita produse alimentare (peste), pentru a le transmite, la randul sau mai departe, catre seful lor, aspect cu care agentul de politie a fost de acord. Totodata, in acelasi scop, acesta din urma i-a remis inculpatului Simion Costel, odata cu cei trei pesti, si o sticla de whisky 0,7 litri", mai arata DNA.

Prim-procurorul din Macin care a luat mita un vitel, trimis in judecata

Pe de alta parte, Costel Simion i-a promis si oferit lui Ionut Damian bunuri procurate personal pentru ca acesta din urma sa intervina la inspectorul sef in favoarea sa, in sensul de a rezolva avansarea unei rude de-a lui in cadrul Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Calafat si "posibil si alte aspecte privind propria cariera".

"In 12 noiembrie 2015, in autoturismul de serviciu apartinand lui Simion Costel au fost gasite de procurorii anticoruptie bunuri alimentare si bauturi care urmau sa fie predate, in cursul aceleiasi zile, inculpatului Damian Ionut, in zona Sectorului de Politie de Frontiera Vedea, conform intelegerii verbale dintre ei", mai arata procurorii.

Damian Ionut, Costel Simion si Ovidiu Cotoi urmeaza sa fie prezentati Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
Conform datelor anunțate la 17 aprilie de INS, pentru februarie 2024, cifra de afaceri din industrie (piaţa internă şi piaţa externă), a crescut față de luna ianuarie cu 11,7%, și cu 8,2%...
Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Partidul Mişcarea Populară (PMP) a anunţat că, în cursul zilei de miercuri, Curtea de Apel Bucureşti a respins recursurile formulate de Cristian Diaconescu şi, prin urmare, ”a fost validat...
#politisti trei pesti, #politisti pesti DNA , #DNA