Judecatoare acuzata ca a primit mita de 1 milion de euro - DNA cere aviz de retinere (Video)

Vineri, 09 August 2013, ora 15:54
5110 citiri
Judecatoare acuzata ca a primit mita de 1 milion de euro - DNA cere aviz de retinere (Video)

Judecatoarea Veronica Cirstoiu este acuzata de DNA ca a cerut si a primit mita in valoare totala de 1 milion de euro, in schimbul unor solutii favorabile. Fiul judecatoarei a fost prins in flagrant si retinut, iar CSM este asteptat sa incuviinteze si retinerea judecatoarei pentru 24 de ore.

"Din Rezolutia de incepere a urmaririi penale intocmite de procurori rezulta ca persoane interesate in solutionarea favorabila a unor dosare penale, aflate pe rolul instantelor de judecata, prin intermediar, au remis, in mai multe transe, sume de bani in cuantum de peste 1.000.000 euro in scopul obtinerii unor solutii favorabile in cauze penale", se arata in comunicatul remis presei de DNA.

Procurorii mai spun ca in seara zilei de 8 august, baiatul judecatoarei, Florin Cergan, a primit 50.000 de euro pentru a-i remite mamei sale, iar la randul ei, "potrivit intelegerii cu persoanele implicate si interesate", judecatoarea urma sa transmita aceasta transa "unuia dintre judecatorii investiti cu judecarea uneia dintre cauzele respective".

Baiatul judecatoarei a fost prins in flagrant, iar procurorii "au dispus retinerea invinuitului Cergan Florin pe un termen de 24 de ore, urmand a fi prezentat instantei cu propunere de arestare preventiva".

De asemenea, conform legii, "DNA a cerut vineri Consiliului Superior al Magistraturii - Sectia pentru judecatori, avizul pentru incuviintarea retinerii si arestarii preventive a numitei Cirstoiu Veronica, judecator la Curtea de Apel Bucuresti - Sectia I penala", se arata in comunicatul DNA.

Judecatoarea este acuzata ca ar fi savarsit infractiunile de luare de mita si complicitate la infractiunea de trafic de influenta, iar fiul ei, Florin Cergan, de complicitate la infractiunea de trafic de influenta.

La instrumentarea acestui dosar, procurorii au colaborat cu lucratori din cadrul Serviciului Roman de Informatii si al Directiei Generale Anticoruptie.

Veronica Cirstoiu a facut parte din completul de 3 judecatori care in urma cu doi ani a anulat condamnarea la 7 ani de inchisoare pe care o primise Dinel Staicu. In acelasi timp, fiul ei, Florin Cergan, este judecat in libertate pentru ucidere din culpa, dupa ce, in 2011, a comis un accident de masina la Targoviste in care si-au pierdut viata trei oameni.

Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidatul PSD pentru Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat, joi, 25 aprilie, că protocoalele semnate de PSD cu PNL pentru candidaturi comune la primăriile de sector şi la Primăria...
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
#judecatoare Veronica Cirstoiu mita, #judecatoare mita retinere, #Veronica Cirstoiu arestare mita , #DNA