Jurnalistul Andrei Badin, urmarit penal si cu emisiunea suspendata

Joi, 24 Iulie 2014, ora 15:28
8786 citiri
Jurnalistul Andrei Badin, urmarit penal si cu emisiunea suspendata
Foto: presalocala.com

Jurnalistul Andrei Badin este urmarit penal de procurorii DNA pentru luare de mita.

Intr-un comunicat remis presei de DNA se arata ca "exista date si indicii temeinice" potrivit carora, in luna august 2013, Andrei Badin, realizator de emisiuni la postul B1TV, "a pretins si primit de la un denuntator suma de 5.000 de lei, pentru a nu continua o campanie de presa care viza, la acel moment, pe Ministrul Mediului si al Schimbarilor Climatice".

La acea data, ministrul Mediului era Rovana Plumb.

Lui Andrei Badin i s-a adus la cunostina, joi, calitatea procesuala, mai informeaza DNA.

Prima reactie a lui Andrei Badin: Voi prezenta toate detaliile cazului, sunt extrem de interesante

De asemenea, intr-un comunicat remis Ziare.com de postul B1TV se precizeaza ca emisiunea pe care Andrei Badin o realiza a fost suspendata.

"In urma informatiilor aparute in presa privind o posibila punere sub invinuire penala a jurnalistului Andrei Badin, B1 TV a hotarat ca, pana la clarificarea situatiei de catre organele competente, sa suspende atat aparitia sa in emisiunile televizate ale postului, cat si implicarea in deciziile editoriale.

Andrei Badin beneficiaza in mod firesc de prezumtia de nevinovatie si suntem convinsi ca va lamuri acuzatiile care i se aduc. Totusi, din respect pentru telespectatorii nostri, simpla suspiciune de incalcare a codului deontologic al profesiei de jurnalist ne-a determinat sa luam, de comun acord cu Andrei Badin, decizia de retragere a sa din emisiunile postului", se arata in comunicatul B1TV.

Mai multe surse de presa au informat, miercuri, ca Andrei Badin ar fi primit bani de la Adrian Duicu pentru a nu realiza o emisiune care ar fi avut ca tema afacerile derulate de fiul ministrului Muncii, Rovana Plumb.

Jurnalistul Andrei Badin, invinuit intr-un dosar al lui Duicu - surse

Anterior, la inceputul lunii iulie, publicatia News-Mehedinti.ro relata ca numele lui Andrei Badin apare in interceptari telefonice care au fost depuse la dosarul lui Adrian Duicu, iar moderatorul i-ar fi cerut "bani de concediu" presedintelui suspendat al CJ Mehedinti.

In plus, se pare ca Duicu ar fi inregistrat plangerea penala la DNA impotriva lui Andrei Badin, pentru santaj. In discutiile dintre cei doi, Adrian Duicu i-ar fi spus jurnalistului sa nu realizeze emisiunea respectiva, iar acesta ii cere social-democratului "o recompensa" pentru a pleca "intr-o excursie". In final, Duicu ii cere un cont lui Andrei Badin pentru a-i transfera circa 5.000 de lei.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Andrei Badin urmarit penal, #Andrei Badin emisiune suspendata, #Andrei Badin Duicu santaj , #DNA
Comentarii