Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Kovesi, despre dosarul Truica-Andronic: Una din persoanele vizate ne-a sesizat la inceputul anului

Joi, 10 Decembrie 2015, ora 21:03
5965 citiri
Kovesi, despre dosarul Truica-Andronic: Una din persoanele vizate ne-a sesizat la inceputul anului
Foto: TVR

Procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a declarat, joi, ca dosarul in care au fost retinuti Remus Truica si Dan Andronic este disjuns dintr-un caz mai vechi, una dintre probe fiind o sesizare depusa la inceputul acestui an chiar de o persoana vizata in acest caz.

Declaratiile au fost facute in cadrul unui interviu acordat joi seara postului public de televiziune, dupa ce omul de afaceri Remus Truica, jurnalistul Dan Andronic si fostul consilier al lui Tariceanu Marius Marcovici au fost retinuti preventiv, fiind adusi in fata instantei cu propunere de arestare preventiva.

Acuzatiile DNA in cazul Remus Truica: Grup infractional cu Dan Andronic si comision de pana la 80%

Dan Andronic, retinut de DNA

"Acest dosar e disjuns dintr-un dosar investigat de DNA anul trecut. Intre timp au mai fost redeschise doua dosare mai vechi, inchise din lipsa de probe la data respectiva. Una dintre persoanele vizate in acest dosar a facut ea insasi o sesizare la inceputul anului", a declarat Laura Codruta Kovesi, fara sa precizeze la care dintre cei implicati in acest dosar se refera.

Pe de alta parte, procurorul sef al DNA a punctat faptul ca in acest caz prejudiciul este unul enorm.

"Prejudiciul e estimat la peste 135 de milioane de euro, enorm, contravaloarea unui teren care a apartinut dintotdeauna statului si retrocedat ilegal", a declarat Kovesi, adaugand ca suma reprezinta "alocatia pe care ar primi-o intr-un an aproximativ un milion de copii din Romania".

De altfel, aceasta echivalare exista si in referatul procurorilor cu propunerea de arestare preventiva.

Dosarul Truica-Andronic: Prejudiciul ar acoperi alocatiile pe un an pentru aproape un milion de copii

Remus Truica, Dan Andronic, Marius Marcovici, Robert Rosu si Lucian Mateescu, retinuti pentru 24 de ore de procurorii anticoruptie, au fost prezentati joi la Curtea de Apel Brasov, care urmeaza sa se pronunte in privinta solicitarii privind arestarea preventiva.

Remus Truica este acuzat de constituire de grup infractional organizat, trafic de influenta, spalare de bani, dare de mita si complicitate la abuz in serviciu, iar Dan Andronic, consultant politic si jurnalist, pentru constituire de grup infractional organizat, in forma aderarii, si complicitate la trafic de influenta.

In dosar au fost retinuti si Marius Marcovici, administrator al unei societati comerciale, consilier, pentru constituire de grup infractional organizat, complicitate la trafic de influenta si spalare de bani, si Lucian Mateescu - pentru constituire de grup infractional organizat si complicitate la trafic de influenta.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Kovesi dosar Truica Andronic , #DNA