Mafia retrocedarilor: Andrei Hrebenciuc si-a recunoscut partial faptele

Vineri, 23 Ianuarie 2015, ora 12:23
6097 citiri
Mafia retrocedarilor: Andrei Hrebenciuc si-a recunoscut partial faptele
Foto: d-news.ro

Andrei Hrebenciuc si-a recunoscut partial faptele comise in dosarul retrocedarilor ilegale de paduri.

Asta dupa ce, duminica, tatal sau, Viorel Hrebenciuc, a recunoscut si el o parte din faptele de care este acuzat de procurorii DNA Brasov, in dosarul privind retrocedarea ilegala, in favoarea lui Gheorghe Paltin Sturdza, a peste 43.000 de hectare de padure.

Mafia retrocedarilor: Hrebenciuc, Chiuariu si Ioan Adam, trimisi in judecata (Video)

In ultimul referat cu propunerea de prelungire a masurilor preventive luate fata de persoanele inculpate in acest caz, anchetatorii arata ca, "fiind audiati, inculpatii Hrebenciuc Viorel, Hrebenciuc Andrei, Adam Ioan, Bengescu Dan Costin au recunoscut in parte savarsirea infractiunilor de care sunt acuzati".

Viorel Hrebenciuc, fiul acestuia, Andrei Hrebenciuc, fostul ministru Tudor Chiuariu si deputatul Ioan Adam si alte 13 persoane au fost trimisi in judecata, de procurorii DNA in dosarul retrocedarilor ilegale de paduri.

Mafia retrocedarilor: Viorel Hrebenciuc si-a recunoscut partial faptele - referat DNA (Video)

Dosarul a fost inregistrat joi la Inalta Curte de Casatie si Justitie, care a stabilit, pentru vineri, primul termen.

Astfel, de la ora 13:30, la Sediul Curtii Militare de Apel vor fi verificate masurile preventive.

Apoi, tot in cadrul Camerei Preliminare, judecatorii vor verifica rechizitoriul si actele din dosar, vor da copii ale actului de inculpare celor judecati si vor emite citatiile.

Magistratii vor stabili ulterior un prim termen de fond al procesului.

Procurorii au dispus trimiterea in judecata a unui numar de 17 inculpati, in legatura cu fapte de coruptie legate de atribuirea unor mari suprafete de teren forestier in judetul Bacau.

Dintre cei 17 inculpati, Viorel Hrebenciuc, Ioan Adam, Gheorghe Paltin Sturdza, Lorand Andras Ordog, Dan Costin Bengescu si Iosif Kadas sunt arestati preventiv, iar Andrei Hrebenciuc, Sorin Ion Iacob si Janica Poenaru, in arest la domiciliu.

Procurorii au instituit sechestrul asigurator pe bunurile mobile si imobile ale celor cercetati in dosar si au cerut declasificarea MSN (MicroSoft Network - n.red.) in cazul unora dintre inculpati.

Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
#Andrei Hrebenciuc mafia retrocedarilor , #DNA