Mafia retrocedarilor: De ce ii vrea DNA arestati pe Hrebenciuc si Adam

Duminica, 19 Octombrie 2014, ora 14:20
5812 citiri
Mafia retrocedarilor: De ce ii vrea DNA arestati pe Hrebenciuc si Adam
Foto: Arhiva

Procurorii anticoruptie au precizat, in referatele pe care DNA le-a trimis la Parlament pentru incuviintarea arestarii deputatilor PSD Viorel Hrebenciuc si Ioan Adam, ca masura este direct proportionala cu gravitatea faptelor comise de acesti politicieni.

De asemenea, autoritatile sustin ca faptele celor doi reprezinta o amenintare la democratie si ca sunt capabili sa influenteze martorii, informeaza B1 Tv.

Mai mult, ei au perseverat in infractiuni, potrivit procurorilor.

Cei doi politicieni sunt pusi sub urmarire penala in dosarul retrocedarilor ilegale de paduri. DNA sustine ca acestia au constituit un grup infractional care a prejudiciat statul cu 300 de milioane de euro.

Mafia retrocedarilor: Cum va vota ACL in cazurile Hrebenciuc si Adam

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a anuntat calendarul care urmeaza sa fie respectat in cazul cererii DNA de ridicare a imunitatii deputatilor PSD Viorel Hrebenciuc si Ioan Adam, urmariti penal in dosarul retrocedarilor.

Zgonea a precizat ca dosarul in care DNA a cerut incuviintarea arestarii preventive a celor doi deputati va ajunge la Comisia juridica a Camerei, care are trei zile la dispozitie sa analizeze cazul si sa se pronunte printr-un raport.

"Respectam procedurile care sunt stabilite prin Regulament si obligatiile pe care le avem in lege, de indata am convocat Biroul Permanent ca si la domnul deputat Dinita (cercetat de DNA in dosarul presedintelui CJ Brasov, Aristotel Cancescu - n.red.) si ca de obicei, in ultima perioada v-ati obisnuit. L-am rugat pe domnul secretar general sa-i informeze pe cei doi parlamentari ca incepand de la 12.20 pot consulta dosarul la Comisia juridica, asa cum a facut si domnul deputat Dinita", a declarat Zgonea sambata.

Stenograme in dosarul retrocedarilor - Hrebenciuc: Sa-l calce pe cap Ilie Sarbu pe directorul Romsilva?

Dupa ce membrii comisiei vor formula un aviz favorabil sau unul negativ, respectiv miercuri, Camera Deputatilor trebuie sa puna pe ordinea de zi ridicarea imunitatii lui Hrebenciuc si Adam in termen de cinci zile, a mai explicat Valeriu Zgonea.

Liderul deputatilor a precizat ca saptamana urmatoare va avea loc, probabil, un vot in plen, dar ca raportul Comisiei juridice ar putea intarzia, in cazul in care deputatii juristi vor cere informatii suplimentare in legatura cu cererea procurorilor anticoruptie, dupa consultarea dosarului.

Mafia retrocedarilor: Prejudiciu de 300 de mil. de euro, Romsilva spune ca nu a pierdut nimic

Vineri, procurorii DNA au cerut aviz pentru arestarea preventiva a deputatilor PSD Viorel Hrebenciuc si Ioan Adam, urmariti penal in dosarul in care zeci de mii de hectare de padure au fost retrocedate ilegal.

In acelasi dosar este cercetat si senatorul Ilie Sarbu, socrul premierului Victor Ponta, candidatul aliantei PSD-PC-UNPR la prezidentiale.

Mafia retrocedarilor: E oficial - Ilie Sarbu si Ioan Adam, urmariti penal alaturi de Hrebenciuc

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#mafie retrocedari arestare hrebenciuc adam, #hrebenciuc dna, #Hrebenciuc retrocedari ilegale , #DNA
Comentarii