Mafia retrocedarilor: Prima transa de retineri sub acuzatii de trafic de influenta

Joi, 16 Octombrie 2014, ora 13:11
6780 citiri
Mafia retrocedarilor: Prima transa de retineri sub acuzatii de trafic de influenta
Foto: Arhiva

Patru persoane au fost retinute joi de procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Brasov, in dosarul retrocedarilor ilegale, pe baza unor suspiciuni de coruptie legate de atribuirea unor suprafete de teren forestier.

Cei patru sunt Iacob Sorin Ion, Bengescu Dan Costin, Kadas Iosif si Poenaru Jenica, oameni de afaceri si "persoane care au influenta sau au lasat sa se creada ca au influenta", arata un comunicat DNA remis Ziare.com.

Acestia fusesera audiati in cursul noptii de miercuri spre joi, iar acuzatiile aduse impotriva lor sunt de constituire a unui grup infractional organizat, infractiuni de cumparare de influenta si trafic de influenta.

Comunicatul DNA descrie felul in care cei patru inculpati au incalcat legea, in dosarul in care sunt urmariti penal si politicienii PSD Viorel Hrebenciuc si Ilie Sarbu.

"La data de 17 aprilie 2012, in urma unei intelegeri prealabile, la solicitarea inculpatului Adam Ioan, cu sprijinul suspectului Sturdza Paltin-Gheorghe, un complet de judecatori de la Tribunalul Covasna din care au facut parte inculpatii Ordog Lorand Andras si Uta Gabriel, a dispus admiterea unui recurs in materia fondului funciar si reconstituirea dreptului de proprietate pentru o mare suprafata de teren forestier si de teren agricol, situate pe raza judetului Bacau, in favoarea unei persoane si in defavoarea Regiei Nationale a Padurilor ROMSILVA", arata procurorii DNA.

Mafia retrocedarilor: E oficial - Ilie Sarbu si Ioan Adam, urmariti penal alaturi de Hrebenciuc

"Imediat dupa pronuntarea deciziei civile, presupus frauduloase, a Tribunalului Covasna, inculpatul Adam Ioan impreuna cu suspectii Paltin Gheorghe Sturdza, Varga Ioan-Gheorghe si inculpatii Bengescu Dan Costin si Hrebenciuc Viorel, a constituit si coordonat un grup, ce urmarea sa obtina venituri prin cumparare de influenta sau folosirea nelegala a influentei cu scopul de a urgenta punerea in posesie si eliberarea titlului de proprietate asupra terenurilor forestiere, precum si o cat mai rapida vanzare a terenului forestier dobandit prin hotararea judecatoreasca mentionata", mai spune comunicatul DNA.

Din acest grup au facut parte Kadas Iosif, Olari Aurel si Poenaru Janica. Suprafata implicata in acest dosar cuprinde 90.000 ha de teren forestier si 100 ha teren agricol.

Prejudiciul adus ROMSILVA a fost estimat de procuroii DNA la 303.888.615 euro.

A.V.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Romsilva DNA retineri retrocedari, #DNA retineri patru inculpati, #DNA retineri dosar retrocedari , #DNA