Mafia retrocedarilor: Printul Paul si printesa Lia, la DNA. Cat au stat si ce au spus

Joi, 16 Octombrie 2014, ora 07:31
4810 citiri
Mafia retrocedarilor: Printul Paul si printesa Lia, la DNA. Cat au stat si ce au spus
Foto: ampress.ro

Printul Paul si printesa Lia au iesit de la DNA Brasov, miercuri noapte, unde au fost audiati in dosarul retrocedarilor ilegale de terenuri.

Cei doi, care au ajuns la sediul DNA Brasov, miercuri, in jurul orei 22.30, au iesit la ora 24.00. Ei nu au facut declaratii jurnalistilor.

Printul Paul si printesa Lia au ajuns la Brasov cu doua masini private din care au fost scosi doi saci cu documente, care au fost dusi in sediul DNA.

Printesa Lia a declarat jurnalistilor, la intrarea in sediul DNA Brasov, ca "este responsabilitatea fiecarui cetatean roman sa fie util" si ca este normal sa coopereze.

Surse judiciare declarau pentru Mediafax ca Paul Philippe si Lia Georgia, cu sprijinul juristei acestora, Alina Carmen Ciocoiu, si pretinzand ca sunt mostenitorii bunurilor detinute de Casa Regala a Romaniei, "au cumparat influenta de la Iacob Sorin Ion".

Iacob le-ar fi promis celor doi ca va interveni, direct sau cu ajutorul altor persoane, la functionari cu atributii in reconstituirea dreptului de proprietate pentru obtinerea mai multor terenuri si cladiri.

Mafia retrocedarilor Prefectul de Suceava: L-am informat pe Printul Paul ca nu-i pot fi date padurile de la Brosteni

Acestia ar fi urmarit reconstituirea dreptului de proprietate asupra unui teren forestier de aproximativ 30.000 de hectare din orasul Brosteni, judetul Suceava. In acest sens, ar fi fost facute demersuri si s-ar fi incercat "sa se capaciteze Comisia locala de fond funciar Brosteni sa se pronunte favorabil asupra unei cereri mai vechi formulate de Paul Philippe".

Miercuri dimineata, vila acestora din Capitala a fost perchezitionata de anchetatori, potrivit surselor judiciare citate.

Grei PSD si trei judecatori, implicati in retrocedari ilegale

Judecatorii Ordog Lorand Andras si Gabriel Uta de la Tribunalul Covasna si judecatoarea Roxana Adam de la Tribunalul Brasov au iesit, miercuri seara, de la DNA Brasov, dupa mai multe ore de audieri in dosarul retrocedarilor ilegale de terenuri, fara sa faca declaratii.

Au mai fost audiati senatorul Ilie Sarbu, deputatii Viorel Hrebenciuc si Ioan Adam, directorul Romsilva, Adam Craciunescu.

Ioan Adam se numara printre cei 37 de deputati PSD, care alaturi de un deputat PC, au depus mai multe amendamente la Codul Silvic ce permit defrisari in padurile private, daca proprietarul vrea sa construiasca unitati turistice in zona respectiva.

DNA a anuntat intr-un comunicat transmis, miercuri seara, ca Ilie Sarbu, Viorel Hrebenciuc, Ioan Adam si Adam Craciunescu sunt urmariti penal in dosarul retrocedarilor.

Mafia retrocedarilor: E oficial - Ilie Sarbu si Ioan Adam, urmariti penal alaturi de Hrebenciuc

Ilie Sarbu este cercetat pentru folosire a influentei de catre o persoana care indeplineste o functie de conducere intr-un partid, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite si sprijinirea unui grup infractional organizat, precizeaza DNA.

In cazul lui Viorel Hrebenciuc, urmarirea penala vizeaza infractiunile de constituire a unui grup infractional organizat, trafic de influenta si instigare la folosirea influentei de catre o persoana care indeplineste o functie de conducere intr-un partid in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Ioan Adam este urmarit penal pentru instigare la abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave, constituire a unui grup infractional organizat si trei infractiuni de cumparare de influenta, iar Adam Craciunescu, pentru abuz in serviciu si sprijinirea unui grup infractional organizat.

Potrivit procurorilor de la DNA Brasov, care instrumenteaza dosarul, prejudiciul creat Romsilva in aceasta cauza este de 303.888.615 euro, contravaloarea a 43.227 ha teren forestier.

Mafia retrocedarilor Hrebenciuc: Suntem in plin razboi cu Romsilva. Suta la suta fac ordine!

Anchetatorii sustin ca, la 17 aprilie 2012, in urma unei intelegeri prealabile, la solicitarea lui Ioan Adam, cu sprijinul unor persoane interesate, un complet de judecatori de la Tribunalul Covasna a dispus admiterea unui recurs in materia fondului funciar si reconstituirea dreptului de proprietate pentru o mare suprafata de teren forestier si de teren agricol, situate pe raza judetului Bacau, in favoarea unei persoane si in defavoarea Regiei Nationale a Padurilor Romsilva.

"Decizia judecatoreasca ar fi fost pronuntata in contradictie evidenta cu principiile de drept si cu starea de fapt reala, respectiv fara prezenta vreunui inscris nou care sa schimbe starea de fapt retinuta de instantele anterioare, fara a se efectua vreo expertiza in cauza, fara a clarifica cu probe cine a avut calitatea de proprietar deposedat in anul 1945. Astfel, a fost creat un prejudiciu, in sarcina RNP Romsilva, de 303.888.615 euro (contravaloarea a 43.227 ha teren forestier) ", mai arata DNA.

Conform unor documente din dosar obtinute de Mediafax, cele peste 43.000 de hectare de paduri au fost retrocedate, printr-o decizie a Tribunalului Covasna, unei persoane care solicitase doar 23.000 de hectare.

Procurorii au facut, miercuri dimineata, 25 de perchezitii in judetele Brasov, Bacau, Covasna, precum si in Bucuresti. Anchetatorii au descins la tribunalele Brasov si Covasna, la sediile a trei primarii, una dintre acestea fiind cea din localitatea Caiuti din judetul Bacau, si la biroul de avocatura din Brasov al deputatului Ioan Adam.

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a anuntat ca a incuviintat arestarea preventiva si arestarea la domiciliu a celor trei judecatori vizati in dosar.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#printul Paul DNA retrocedari paduri, #printesa Lia paduri DNA , #DNA