Marius Petcu, retinut pentru 24 de ore (Video)

Joi, 24 Martie 2011, ora 22:50
5169 citiri
Marius Petcu, retinut pentru 24 de ore (Video)
Foto: Arhiva

Liderul CNSLR Fratia, Marius Petcu, a fost retinut, joi noaptea, pentru 24 de ore, sub acuzatia de luare de mita in forma continuata.

Liderul de sindicat a fost prins in flagrant joi, in jurul pranzului, in timp ce primea suma de 40.000 de euro din partea omului de afaceri Patre Scrieciu. El il denuntase pe Petcu procurorilor DNA si a participat la flagrantul organizat de acestia.

Marius Petcu a fost audiat mai bine de sase ore, iar la miezul noptii, pe numele sau a fost emis un mandat de retinere, informeaza Realitatea TV.

Avocata liderului sindical, Alice Draghici, le-a spus jurnalistilor ca Marius Petcu a fost surprins luand banii, dar a sustinut ca era vorba despre restituirea unui imprumut acordat anterior. Avocata a precizat insa ca nu a vazut inregistrarile video pe care le detin procurorii drept dovada.

Si denuntatorul a fost audiat de procurorii DNA, dar nu a fost retinut.

Tot joi, anchetatorii au facut o serie de perchezitii la sediul sindicatului, precum si la domiciliul acestuia.

Marius Petcu va fi dus la sediul Cercetari Penale pana vineri, cand va fi prezentat la Curtea de Apel Bucuresti cu propunerea de arestare preventiva pentru 29 de zile.

Care sunt acuzatiile

Procurorii DNA precizeaza, intr-un comunicat de presa, ca in perioada anilor 2009-2010, inculpatul Marius Petcu, in calitate de presedinte al Federatiei Sanitas, a primit de la directorul unei societati comerciale aproximativ 20.000 de euro lunar, reprezentand circa 20% din valoarea fiecarei situatii de lucrari decontate, pentru a atribui acestei firme un contract de executie lucrari.

Contractul are ca obiect executarea obiectivului "Centrul de educatie, perfectionare si recreere - Snagov", pretul negociat al contractului fiind de 9.234.570 lei, fara TVA, suplimentat ulterior cu suma de 1.875.915 lei, fara TVA.

De asemenea, la data de 1 februarie 2011, liderul sindical a primit, prin intermediar, un imobil tip vila situat in statiunea Predeal in valoare de circa 200.000 euro.

Scopul primirii acestui imobil a fost acela de a compensa unele transe din mita neplatite inca, aferente lunilor urmatoare, sau de a facilita obtinerea de catre aceeasi firma a unei lucrari viitoare, se arata in ordonanta de retinere intocmita de procurorii DNA.

Suma de 40.000 de euro pe care a primit-o Petcu in timpul flagrantului organizat joi reprezenta transele aferente lunilor ianuarie si februarie 2011.

Petcu, audiat de DNA - Vezi ce avere are

Presedintele CNSLR-Fratia, Marius Petcu, de profesie asistent medical, este cel mai bine platit lider sindical, avand un salariu lunar de aproximativ 10.000 de euro, potrivit declaratiilor de avere.

Liderul sindical intrase recent si in atentia Agentiei Nationale de Integritate, alaturi de alti reprezentanti ai miscarii sindicale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#Marius Petcu retinut, #lider CNSLR Fratia, #Marius Petcu arest, #Marius Petcu flagrant , #retinut
Comentarii
C
Cronos
rank 3
care or fi cei 800 de mii de sindicalişti.condusi de mafiotul asta??
Poza Adrian_Zograffi
Adrian_Zograffi
rank 5