Medici ridicati de DNA din spital: Procurorii au platit spaga operatiei, pentru ca pacientul sa traiasca

Marti, 23 Decembrie 2014, ora 20:53
9930 citiri
Medici ridicati de DNA din spital: Procurorii au platit spaga operatiei, pentru ca pacientul sa traiasca

DNA a platit spaga data de un batran pentru o operatie pe cord, pentru ca acesta sa poata supravietui, dupa care medicul respectiv a fost ridicat de procurori.

"Ajutati-ma sa traiesc. Sa pot sa imi cresc nepotul", le-ar fi spus batranul procurorilor DNA, citat de Ziua de Constanta, care preia Romania Tv.

Medici saltati de DNA, chiar din spital - ar fi cerut bani pentru a efectua o operatie pe cord

Astfel, procurorii DNA au platit, din fondul de flagrant, spaga de 3.000 de lei data de pacient medicului, care a fost ulterior saltat de angajatii anticoruptie, scrie si Evenimentul Zilei.

"Nepotul are 12 ani. Daca eu mor, moare si el, nu se poate descurca singur la varsta asta. Dar, daca eu traiesc macar inca doi ani, deja este marisor si poate sa-si ia viata in maini. Atat daca as mai trai, doi ani pentru nepotul meu... De-asta vreau sa fac operatie", a mai spus batranul cu o pensie de 400 de lei, care initial ar fi oferit 200 de lei pentru operatie.

Seful de la chirurgie care cerea bani pentru operatii pe cord a fost arestat

Ca urmare, seful sectiei de cardiologie din Spitalul Judetean Constanta, Marius Militaru, a fost ridicat de procurorii anticoruptie, dupa ce ar fi conditionat operatia pe cord de suma respectiva. El a fost ridicat de DNA chiar din spital si dus la audieri.

Procurorii anticoruptie constanteni au descins luni dimineata la Sectia Chirurgie Cardiovasculara a Spitalului Judetean de Urgenta Constanta, persoana vizata fiind medicul sef Marius Militaru. La perchezitia efectuata in biroul acestuia, in prezenta medicului, anchetatorii au gasit suma de 1000 de lei. Banii fusesera marcati anterior anterior de realizatorii flagrantului.

Ulterior, pe 16 decembrie, el a fost arestat preventiv, impreuna cu antestezistii Dorin si Nicoleta Arhire, ridicati si ei in acest caz.

Operatia a avut loc pe 5 decembrie, fiind realizata cu succes, iar batranul a fost externat 6 zile mai tarziu.

Tribunalul Constanta a transmis, in rechizitoriul realizat ulterior, ca medicii s-au lacomit, cu toate ca aveau o situatie materiala foarte buna.

"Imprejurarea ca inculpatii au pretins sume de cate 1.000 si respectiv 2.000 de lei, desi dispun de resurse financiare mult peste media din Romania, demonstreaza nu doar lacomie, ci si existenta unei veritabile obisnuinte in a primi in mod frecvent mita pentru indeplinirea obligatiilor de serviciu.

Situatia financiara deosebita a inculpatilor vadeste si ea lipsa oricaror scrupule precum si cinismul acestora care au pretins si primit sume relativ modeste fata de veniturile si de bunurile mobile si imobile de care dispuneau, de la opersoana de o conditie sociala si economica mai mult decat modesta", se arata in rechizitoriu.

Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a reacţionat după Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi a afirmat că...
Nicușor Dan, la depunerea candidaturii pentru Capitală: Va fi o luptă între oameni care doresc o justiție corectă și clanuri care sug de la bugetul statului
Nicușor Dan, la depunerea candidaturii pentru Capitală: Va fi o luptă între oameni care doresc o justiție corectă și clanuri care sug de la bugetul statului
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei și a listei Drepte Unite pentru alegerile locale din Bucureşti că în această...
#medici saltati DNA, #DNA spaga medici, #medic chirurg spaga operatie , #DNA
Comentarii
Poza JulianDoe
JulianDoe
rank 5
daca lucrurile stau cum le prezinta DNA, acei doctori merita sa fie